Γαλλία : Ο Σαρκοζί στις προεδρικές του 2017 με τους » Ρεπουμπλικάνους»

Ο μεγαλύτερος πολιτικός σχηματισμό της δεξιάς αντιπολίτευσης της Γαλλίας, αλλάζει ονομασία όπως ανακοίνωσε ο Νικολα Σαρκοζί για το κόμμα του. Στο εξής,  η  Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), θα αποκαλείται  “Οι Ρεπουμπλικάνοι” (Les Républicains), προβαίνοντας  με αυτό τον τρόπο ο Σαρκοζί ,σε μια πρώτη κίνηση αλλαγής της εικόνας του κόμματος και προετοιμασίας ενόψει της μάχης των προεδρικών εκλογών του 2017.

“‘Ρεπουμπλικάνοι’, δεν είναι μόνο το νέο όνομα ενός κόμματος. Είναι ένα σύνθημα για όλες εκείνες και όλους εκείνους που υποφέρουν βλέποντας τη Δημοκρατία να χάνει έδαφος καθημερινά και θέλουν να αντιτάξουν σε αυτή την οπισθοχώρηση μια αποφασιστική άρνηση”, ανέφερε ο Σαρκοζί στον ιστότοπο republicains.fr.

Η Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα, που ιδρύθηκε το 2002, θα αποκαλείται πλέον από σήμερα »Οι Ρεπουμπλικάνοι», όπως επιθυμούσε ο Σαρκοζί και ενέκριναν μέσω μιας ψηφοφορίας που έγινε μέσω Διαδικτύου προχθές Πέμπτη και χθες Παρασκευή χιλιάδες μέλη του κόμματος.

Τα μέλη του δεξιού κόμματος που συμμετείχαν στην ψηφοφορία τάχθηκαν κατά 83% υπέρ της αλλαγής του ονόματος. Περίπου το 46% των μελών του UMP—ή 97.440 πρόσωπα—έλαβαν μέρος στη διαδικασία αυτή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η ηγεσία του κόμματος.

Κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς, που εξέφραζαν ανησυχία για το γεγονός ότι η δεξιά διεκδικεί μια ονομασία που παραπέμπει σε κοινές αξίες των Γάλλων, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη αυτή την εβδομάδα για εμποδίσουν την αλλαγή της ονομασίας του UMP, αλλά οι δικαστές δεν πείσθηκαν.

Μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2012 από τον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, ο 59χρονος Νικολά Σαρκοζί είχε αποσυρθεί από την πολιτική ζωή και το κόμμα του βυθίστηκε σε εσωτερικές έριδες, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα αντιμετώπισαν μια σειρά δικαστικών και οικονομικών σκανδάλων.

Όμως ο Σαρκοζί επέστρεψε στην πολιτική τον περασμένο χρόνο αναλάμβάνοντας εκ νέου το πηδάλιο του κόμματος και εμφανίζεται αποφασισμένος να γυρίσει σελίδα και να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της Γαλλίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here