Βράζει η Γαλλία: Διαδηλώσεις, αστυνομική βία και απαγορεύσεις για τον αντεργατικό νόμο-Επιμένει ο Ολάντ(βίντεο-φωτο)

 

Νέα ημέρα υψηλής έντασης και αντιπαραθέσεων στη Γαλλία, με επίκεντρο τις μαζικές διαμαρτυρίες κατά του αντεργατικού νόμου που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση. Επτά συνδικάτα (CGT, FO, FSU, Solidaires, Unef, UNL et Fidl) διοργανώνουν την έκτη διαδήλωση σε διάστημα δύο μηνών, την ώρα που ο Φρ. Ολάντ, σημειώνοντας: «Καλύτερα δυσάρεστος, παρά άπραγος».

Την ίδια στιγμή η αστυνομία, έχει προχωρήσει στην έκδοση διαταγμάτων με τα οποία απαγορεύει σε ακτιβιστές που είχαν λάβει μέρος σε προηγούμενες διαδηλώσεις (στη διάρκεια των οποίων σημειώθηκαν επεισόδια) να λάβουν μέρους στις σημερινές κινητοποιήσεις.

Εικόνα από τη διαδήλωση στο Παρίσι

 

 

 

Στη Χάβρη έχει αποκλεισθεί η μία από τις εισόδους της πόλης, όπως φαίνεγται στη παρακλάτω φωτογραφία

χαβρη

Φωτογραφία από τη διαδήλωση στη Μασσαλία

μασσαλια

Διαδηλώσεις αναμένεται να διοργανωθούν σε πολλές πόλεις της Γαλλίας. Στο Παρίσι, στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων θα βρεθεί το 7ο και το 14ο διαμέρισμα.

Eδώ φωτό από τη διαδήλωση στη Ναντ

Επίσης κινητοποιήσεις πραγματοποιεί το συνδικάτο των εργαζομένων στον τομέα των μεταφορών σε Νάντη, Μασσαλία, Μπορντώ. Στη Νάντη σημειώθηκαν επεισόδια και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών.

Eδώ η προετοιμασία των αστυνομικών και παρα-αστυνομικών τμημάτων για επέμβαση κατά διαδηλωτών.

Σε πολλά σημεία η γαλλική αστυνομία έχει πάρει θέση μπροστά από τράπεζες. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω Tweet που συνοδεύεται από τη σχετική φωτό: Ευχαριστούμε τους αστυνομικούς που μας προστατεύουν από τους τραπεζίτες(banksters)!

Eπεισόδια στη Ρουέν

Πριν λίγο ξεκίνησαν επεισόδια στη διαδήλωση της Ρουέν, με τους διαδηλωτές να επιτίθενται στα γραφεία του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος:

 

Οδηγοί φορτηγών προχώρησαν την Τρίτη σε αποκλεισμούς αυτοκινητόδρομων σε ολόκληρη γη χώρα, διαμαρτυρόμενοι για τον νέο εργασιακό νόμο.

Στις διαδηλώσεις συμμετέχουν ενεργά πολλοί νέοι, μαθητές και φοιτητές που αντιδρούν στα νεοφιλελεύθερης λογικής μέτρα της γαλλικής σοσιαλιστικής κυβέρνησης.

Μπροστά στις μαζικές αυτές αντιδράσεις, η κυβέρνηση αποφάσισε να περάσει το νόμο όχι από τη Βουλή αλλά με έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, ενεργοποιώντας σχετικό, αμφισβητου΄μενο άρθρο του Συντάγματος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here