Γαλλία: Νεκροί και τραυματίες από έξαλλα γλέντια για το Μουντιάλ

Αναφορές για τουλάχιστον ένα νεκρό και έναν σε κρίσιμη κατάσταση, υπάρχουν από τη Γαλλία, όπου τα δημόσια γλέντια στις πλατείες με τις γιγαντοοθόνες για το Μουντιάλ, εκτραχύνθηκαν σε επεισόδια, λεηλασίες ή και σε συγκρούσεις  οπαδών τς Γαλλίας με οπαδούς της Κροατίας.

clash1

Στο Παρίσι, περίπου 2 ώρες μετά το τέλος του αγώνα, δεκάδες νεαροί εισέβαλαν σε τρία σουπερ μάρκετ  στο Σανζ Ελιζέ και άρπαξαν κυρίως μπουκάλια με κρασί και σαμπάνια, με την Αστυνομία να επεμβαίνει ως «φρουρά» στα καταστήματα. Σποραδικές αψιμαχίες συνεχίστηκαν με νεαρούς που εκσφενδόνιζαν μπουκάλια ή και καρέκλες -οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα και εκαναν χρήση νερού υπο πίεση.

Στην τεράστια πλατεία τραυματίστηκε και ένας άνδρας που ήρθε στα χέρια με άλλον φίλαθλο και ο δεύτερος τον χτύπησε στο κεφάλι με το κράνος του. Ο άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Περίπου ίδια εικόνα και στη Λιόν , όπου ο κόσμος παρακολούθησε τον αγώνα απο γιγαντοοθόνη και εν συνεχεία, καθώς οι πιο πολλοί είχαν πλέον καταναλώσει και αρκετό αλκοόλ, άρχισαν τα βεγγαλικά και οι αψιμαχίες, καθώς οι «μέσοι Γαλλοι» βρέθηκαν σε κοινό χώρο με χουλιγκανς και φυσικά το κλίμα χάλασε. Τα σποραδικά επεισόδια συνεχίστηκαν ανάμεσα σε μικρές ομάδες νεαρών και αστυνομικούς κατά τόπους στο κέντρο της πόλης.

Στη Μασσαλία μεθυσμένοι νεαροί άρχισαν να εκσφενδονίζουν ό,τι έβρισκαν και έγιναν 10 προσαγωγές.

Στην Αζαξιό, ξέσπασαν μικρής έκτασης επεισόδια ανάμεσα σε υποστηρικτές της Γαλλίας και της Κροατίας

Επεισόδια αναφέρθηκαν επίσης στο Στρασβούργο και στη Ρουέν, με νεαρούς να ανταλλάσσουν με αστυνομικούς αντικείμενα και δακρυγόνα αντιστοίχως.

Στο Ανεσί, 50χρονος καθώς πανηγύριζε έπεσε σε αρδευτικό κανάλι με μικρό βάθος, και χτύπησε θανάσιμα στο κεφάλι -υπέκυψε στο νοσοκομείο.

Στο Σεν Φελίξ (Ουάζ) ένας άνδρας που πανηγύριζε ενώ οδηγούσε, έριξε κατά λάθος το ΙΧ του σε δέντρο και σκοτώθηκε.

Στου Φρουάρ μοτοσικλετιστής παρέσυρε τρία παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών που βρίσκονταν στο δρόμο .

Η κυβέρνηση της Γαλλίας ανέπτυξε 110.000 αστυνομικούς και χωροφύλακες για τις εκδηλώσεις ενόψει της εθνικής εορτής της Γαλλίας και του τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου.

Κάποια επεισόδια δεν ήταν άσχετα από τις ταραχές που είχαν προηγηθεί στο διήμερο 13 και 14ης Ιουλίου, κατα τις οποιες κάηκαν συνολικά 845 αυτοκίνητα και έγιναν  508 προσαγωγές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here