Γαλλία: Μικρή συμμετοχή στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων»

Σε 800 περίπου άτομα υπολογίζει η αστυνομία ότι διαδηλώνουν σήμερα στο Παρίσι, φορώντας κίτρινα γιλέκα. Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί 65 προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων και ο ένας εν των δύο εμπνευστών του κινήματος, ο Ερίκ Ντρουέ.

Η σημερινή έκτη πράξη των «κίτρινων γιλέκων» ξεκίνησε με μία έκπληξη. Ενώ μέχρι σήμερα το πρωί, ήταν γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τις Βερσαλλίες, στις 9 το πρωί ανακοινώθηκε στα κοινωνικά δίκτυα το νέο σημείο συνάντησης των διαδηλωτών, στην Μονμάρτρη. Αρχικά είχαν ανταποκριθεί στο ραντεβού 100 μόλις άτομα.

Στη συνέχεια ο αριθμός τους αυξήθηκε, μέχρι που έφτασαν τους 800. Ωστόσο, οι διαδηλωτές έχουν διασκορπιστεί στην πόλη με αποτέλεσμα να βρίσκονται συγχρόνως σε διάφορα σημεία του Παρισιού, όπως στην Όπερα, το Λούβρο και αλλού.

Η αστυνομία συνέλαβε γύρω στις 4.30 το απόγευμα τον Ερίκ Ντρουέ με την κατηγορία ότι οργάνωσε παράνομα διαδήλωση στον δημόσιο χώρο. Και αυτό επειδή ήταν αυτός που οργάνωσε το σημερινό κάλεσμα το πρωί γύρω από την εκκλησία της Sacré-Cœur, στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Embedded video

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here