Γαλλία: Μεγάλη συγκέντρωση στο Παρίσι για εργασιακά με κάλεσμα Μελανσόν

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πήραν μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παρίσι ενάντια στα εργασιακά μέτρα που προωθεί ο Εμμανουέλ Μακρόν. Την πρόσκληση για την συγκέντρωση έκανε μετά ο επικεφαλής του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο οποίος μίλησε για «ένα κοινωνικό πραξικόπημα» που προκαλεί «τρομακτικό κοινωνικό ντάμπινγκ» και υποσχέθηκε ότι η μάχη μόλις αρχίζει.

Σύμφωνα με τον Μελανσόν, 150.000 άνθρωποι έστειλαν ένα «μήνυμα εξαιρετικής ισχύος στη χώρα». Επίσης, προέβλεψε ότι σύντομα «ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα κάνουν πορεία στα Ηλύσια Πεδία» κατά της εργασιακής απορρύθμισης, που έχει ως στόχο την ενίσχυση της ευελιξίας της αγοράς εργασίας σε μία χώρα που πλήττεται από την ανεργία σε ποσοστό 9,6%. Πάντως, η αστυνομία μέτρησε 30.000 διαδηλωτές, πέντε φορές λιγότερους.

«Αντίσταση, αντίσταση», φώναξαν οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων,όπως φαίνεται και στη φωτογραφία της liberation, είναι και η δίκη μας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε και ο Μπενουά Αμόν, ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος γι την Προεδρία, ο οποίος ανήκε στην αριστερή τάση του κόμματος και αποχώρησε μετά την ολοκλήρωση της προεδρικής εκλογής, αναγγέλλοντας πρωτοβουλίες ανασύνταξης του προοδευτικού χώρου.

Η μεταρρύθμιση του εργασιακού νόμου διευκολύνει τις απολύσεις και επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διαπραγματεύονται απευθείας με τους εργαζομένους τους όρους απασχόλησής τους και όχι σε κλαδικό επίπεδο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here