Γαλλία: Μεγάλη νίκη του κόμματος Μακρόν με 30% δίνει exit poll του Βελγίου-Τεράστια αποχή, ψήφισε ένας στους δύο

Μεγάλη νίκη του κόμματος Μακρόν με 30%, προβλέπει το πρώτο exit poll των γαλλικών βουλευτικών εκλογών που δημοσιεύθηκε στο Βέλγιο. Στο exit poll που διενήργησε το RTBF, ακολουθούν οι Ρεμπουμπλικάνοι με 19-20% και η Λεπέν με 17%.

Εxit Poll για την LeSoir

En marche (Mακρόν): 29 -31%
Ρεπουμπικάνοι / UDI :18 -20%
Εθνικό Μέτωπο : 17 -18%
Ανυπότακτη Γαλλία (Μελανσόν) 12 – 13%
Σοσιαλιστές: 7- 8%.

Αποχή ρεκόρ: Ψήφισαν 1 στους 2

Η αποχή στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία αναμένεται να φθάσει ποσοστό ρεκόρ, μεταξύ 50% και 51%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δημοσιοποίησαν σήμερα τέσσερα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων.

Αν οι αριθμοί αυτοί επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από την έναρξη της Πέμπτης Δημοκρατίας το 1958. Το τελικό ποσοστό αποχής αναμένεται να φθάσει το 50% σύμφωνα με το Ifop, το 50,5% σύμφωνα με το Ipsos και το Kantar Sofres, το 51% σύμφωνα με το Elabe, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές που δόθηκαν στη δημοσιότητα τρεις ώρες πριν από το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων στις μεγάλες πόλεις στις 20:00 ώρα Γαλλίας.

Αν αυτή η τάση επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για το πιο χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στην Πέμπτη Δημοκρατία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here