Γαλλία: ‘Επνιξε τα πέντε νεογέννητα μωρά της και τα έβαλε στην κατάψυξη

Μια γυναίκα καταδικάστηκε σε φυλάκιση οχτώ ετών, αφού διαπιστώθηκε ότι έπνιξε πέντε από τα νεογέννητα μωρά της και έκρυψε τις σορούς του στην κατάψυξη.

Η 37χρονη Romana Canete γεννούσε τα μωρά στην μπανιέρα τoυ σπιτιού της στο Louchats της Γαλλίας, και στη συνέχεια τα άφηνε να πεθάνουν μέσα στο νερό.

Μία από τις δύο έφηβες κόρες της βρήκαν ένα από τα μωρά σε μια τσάντα που είχε τοποθετηθεί σε καταψύκτη. Το τρομαγμένο κορίτσι ενημέρωσε τον πατέρα της, Juan Carlos, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία εντόπισε και τα άλλα πτώματα. Οι γεννήσεις και οι θάνατοι πιστεύεται ότι έχουν λάβει χώρα σε μια περίοδο δέκα ετών, και ο σύζυγος επέμεινε ότι δεν γνώριζε τις εγκυμοσύνες, σύμφωνα με το BBC.

Απευθυνόμενη από την πλευρά της στο δικαστήριο του Μπορντό, η Canete ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά της.

«Πρώτα θα ήθελα να ικετεύσω τη συγχώρεση των μωρών – θα μπορέσω να το κάνω αυτό όταν φύγω από τη φυλακή και καταλήξω στο νεκροταφείο» είπε. «Ζητώ επίσης συγχώρεση από την οικογένειά μου, τις κόρες μου που έχουν ζήσει όλο αυτόν τον πόνο» πρόσθεσε.

«Δεν είχα άλλη επιλογή, είχα απορρίψει τόσο την ιδέα της εγκυμοσύνης που για μένα, αυτά τα παιδιά δεν μπορούσαν να υπάρξουν» δήλωσε ωστόσο η 37χρονη στο δικαστήριο.

Η υπόθεση αν και έλαβε χώρα το 2015  -και η γυναίκα έχει ήδη περάσει τρία χρόνια στη φυλακή- έγινε γνωστή χθες , μετά το ρεπορτάζ του BBC.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here