Γαλλία: Εικόνες ντροπής-Ομαδικές συλλήψεις μαθητών που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στο εξεταστικό-Υπό κατάληψη 280 Λύκεια

 

Εικόνες που παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα, έρχονται από την σημερινή  Γαλλία. Η αστυνομία προχώρησε σε ομαδικές συλλήψεις δεκάδων μαθητών, που διαμαρτύροναι για τις αλλαγές στο εξεταστικό που έφερε ο Μακρόν.

Δείτε στο βίντεο τις ντροπιαστικές εικόνες, με τους μαθητές να κάθονται στα γόνατα με τα χέρια στο κεφάλι.

Οπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook, η Μαρία Δεναξά,  πρόκειται για «συλλήψεις μαθητών λυκείου, στην πόλη Mantes la Jolie, ένα απο τα πιο υποβαθισμένα προάστια του Παρισιού, όπου ζούν πολλοί μετανάστες και παιδιά μεταναστών.

Οι μαθητές των λυκείων που έχουν βγεί στους δρόμους, διαμαρτύρονται για την μεταρρύθμιση στις εξετάσεις για το απολυτήριο λυκείου, που κάνει δυσκολότερη την πρόσβαση στα πανεπιστήμια και δίνει την δυνατότητα στις ακαδημίες να επιλέγουν τους φοιτητές τους με μια βάση κριτηρίων που σε πολλά θυμίζουν πρόσληψη σε επιχείρηση, μη δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Προβλήματα από τις κινητοποιήσεις των μαθητών και τις καταλήψεις έχουν δημιουργηθεί σε 280 λύκεια σε ολόκληρη τη χώρα όπου έγιναν 700 συλλήψεις ανηλίκων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here