Γαλλία: Δυο παιδάκια και 20χρονη πέθαναν απο ασφυξια σε φωτιά σε πολυκατοικία – Πέντε σε σοβαρή κατάσταση

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου μιας πολυκατοικίας 18 ορόφων στο Παρισινό προάστιο Σεν Ντενι είχε το τραγικό αποτέλεσμα να βρεθούν νεκρά ένα 3χρονο και ένα 5χρονο παιδί καθώς και μια 20χρονη «άλλο άτομο στο ασανσέρ και άλλο κοντά στο ασανσέρ» αναφέρει η Πυροσβεστικη.

Seine-Saint-Denis : une femme et deux fillettes meurent dans l'incendie d'un immeuble

Η φωτιά ξέσπασε απο διερευνούμενη αιτία στις 21.20 χτες το βράδυ και τέθηκε υπο έλεγχο στις 23:00, ομως για τα δύο παιδιά και την μητέρα ή αδελφή τους ήταν αργά.

Incendie à Saint-Denis : l'état de l'immeuble est-il en cause ?

Οι ενοικοι του διαμερίσματος 100 τ.μ. στον πρώτο όροφο όπου ξέσπασε η φωτιά προσπάθησαν να την σβήσουν και όταν απέτυχαν βγήκαν έξω χτυπώντας πόρτες και κραυγάζοντας για να ειδοποιήσουν και τους άλλους ενοικους να βγουν απο τα σπιτια τους να γλιτώσουν. Κόσμος έτρεχε να βγει καμμένος και βηχοντας. Δεν ειναι γνωστό σε ποια φάση η νεαρή και τα δυο παιδιά λιποθύμησαν απο τις αναθυμιάσεις και τελικά πέθαναν απο τις αναθυμιάσεις. Η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε άλλους ορόφους τελικά.

Προκειται για συγκρότημα πολυκατοικιών που επικοινωνουν με «ράμπες» μεταξύ τους

Ο κομμουνιστής δήμαρχος της περιοχής δήλωσε ότι απο καιρό έχει τεθεί ζήτημα για τις ανθυγιεινές συνθήκες κατασκευής και συντήρησης πολλών κτιρίων εκεί, καθώς και των μέτρων προστασίας, οπως π.χ. της έλλειψης πυροσβεστήρων σε διαδρομους, αλλά δεν ελήφθη κανένα μέτρο.

Στις 30 Ιουλίου, μια πυρκαγιά σε κτίριο της περιοχής  προκάλεσε το θάνατο μιας μητέρας και των τριών παιδιών της. Ένα παιδί ηλικίας 10 ετών προκάλεσε τότε την πυρκαγιά παίζοντας με αναπτήρα Μόλις ένα μήνα αργότερα, μια πυρκαγιά σε ένα κτίριο διαμερισμάτων στην ίδια περιοχή  είχε ως αποτέλεσμα επτά σοβαρούς τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών.

Ο δήμος την περασμένη άνοιξη εκκένωσε τρία κτιρια που κριθηκαν επικινδυνα επειδή δεν πληρουσαν τις προδιαγραφές ασφαλείας είτε επειδή ήταν ετοιμόρροπα είτε για άλλους λόγους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here