ΓΑΔΑ: Διαψεύδει αίτημα των ΜΑΤ να μπουν στα Εξάρχεια

Διαψεύδει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής δημοσίευμα σειστοσελίδα, που επικαλείται πληροφορίες από αστυνομικούς, σύμφωνα με το οποίο οι άνδρες των ΜΑΤ που κινήθηκαν αμέσως μετά την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας στην περιοχή ζήτησαν να μπουν στα Εξάρχεια και να προχωρήσουν σε προσαγωγές, αλλά δεν πήραν ποτέ απάντηση.

Σε ανακοίνωση της ΓΑΔΑ υπογραμμίζεται ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοιο αίτημα και σε κανένα επίπεδο, ενώ τονίζεται ότι στην εξέλιξη της αντιμετώπισης μίας έκνομης ενέργειας δεν απαιτείται αίτημα από τις εμπλεκόμενες αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει: «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα αναφέρονται σε σημερινή ανάρτηση ιστοσελίδας, σύμφωνα με τα οποία αστυνομικοί δεν έλαβαν απάντηση – έγκριση σε αίτημα για μετάβαση αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή των Εξαρχείων για έρευνες, μετά το προχθεσινό περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας. Ουδέποτε και σε κανένα επίπεδο υποβλήθηκε τέτοιο αίτημα. Επισημαίνεται ότι σε καμία περίπτωση δεν απαιτείται αίτημα για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here