Γαβρίλης για Λιπάσματα: Θετική η εξαίρεση από τη Σύμβαση Παραχώρησης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Tη διαφωνία του για το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, σκιαγραφώντας ταυτόχρονα τη «σκακιέρα» επιχειρηματικών συμφερόντων τα οποία υπαγορεύουν τη θέση καθενός ως προς το μέλλον του λιμανιού.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Κόκκινο» χαρακτήρισε πολύ θετική την εξαίρεση της περιοχής των Λιπασμάτων Δραπετσώνας από τη Σύμβαση Παραχώρησης του ΟΛΠ και υπογράμμισε τη σημασία που έχει για την ευρύτερη περιοχή η μετατροπή της συγκεκριμένης έκτασης σε πνεύμονα πράσινου και σε χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Επεσήμανε δε, ότι τώρα διαμορφώνονται καλύτερες συνθήκες, ώστε να αποτραπεί η εγκατάσταση βιομηχανικών μονάδων εκεί. «Σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από σπίτια» είπε χαρακτηριστικά, και με συνέπεια τον μαρασμό της ευρύτερης περιοχής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά θύμισε με ποια εσπευσμένη διαδικασία,  εγκαταστάθηκε στη συγκεκριμένη έκταση βιομηχανική μονάδα (συμφερόντων Δ. Μελισσανίδη). Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τον ισχυρισμό ότι «δεν νοείται να μην ευνοούνται επενδύσεις που θα τονώσουν και την απασχόληση», ο κ. Γαβρίλης παρατήρησε πως οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας είναι μόλις 19, αλλά η επιβάρυνση της περιοχής και η αντανάκλαση της και στον αναπτυξιακό τομέα θα είναι δυσβάστακτη.

Οι βιομηχανικές μονάδες θα πρέπει να εγκαθίστανται εκεί που πρέπει κι όπως πρέπει,  πρόσθεσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here