Γκάμπριελ: Θα στηρίζαμε το Grexit μόνο αν το ζητούσε η ελληνική κυβέρνηση

 

Σε συνέντευξή του που θα προβληθεί το βράδυ της Κυριακής από το δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης (ZDF), υποστηρίζει ότι ο κ. Σόιμπλε γνώριζε ότι οι Σοσιαλδημοκράτες θα στήριζαν ανάλογη πρόταση μόνο σε περίπτωση που την κατέθετε η ελληνική πλευρά. «Το να κατατεθεί αυτή η πρόταση ως γερμανική, δεν ήταν συνετό κατά την άποψή μου», υπογραμμίζει ο αντικαγκελάριος, προσθέτοντας ότι «έπρεπε να γίνει διαφορετικά».

Αντιθέτως,  ο κ. Γκάμπριελ συμφωνεί πλήρως με τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα στο πλαίσιο του τρίτου δανειακού πακέτου. Όπως χαρακτηριστικά λέει, “δεν θα επιβίωνε η ευρωζώνη” αν δεν ίσχυε για την Ελλάδα το ίδιο που έχει απαιτηθεί και από τις άλλες χώρες με πρόγραμμα.

Αναφορικά με την κατηγορία του αντικαγκελαρίου και προέδρου των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν τον είχε ενημερώσει πως θα χρησιμοποιούσε το χαρτί ενός προσωρινού Grexit, ο πρόεδρος της Κ.Ο. των δύο χριστιανικών κομμάτων CDU/CSU, κ. Κάουντερ επιμένει ότι ο Ζ. Γκάμπριελ ήταν ενήμερος για τους χειρισμούς Σόιμπλε.

Ενισχύονται δημοσκοπικά CDU, Μέρκελ και Σόιμπλε

Η σκληρή γραμμή που επιδεικνύουν οι Χριστιανοδημοκράτες στη διαχείριση του ελληνικού ζητήματος πάντως φαίνεται να τους ωφελεί δημοσκοπικά. Σε νέα σφυγμομέτρηση του Ινστιτούτου Emnid για λογαριασμό της κυριακάτικης Bild, το κόμμα της κ. Μέρκελ, CDU/CSU, ενισχύεται κατά μια ποσοστιαία μονάδα, σκαρφαλώνοντας στο 43 %, την ώρα που οι συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες χάνουν μια μονάδα υποχωρώντας στο 25 %.

Ενισχυμένοι εμφανίζονται και οι Μέρκελ και Σόιμπλε που συνεχίζουν να ηγούνται τις λίστας των δημοφιλέστερων πολιτικών της χώρας. Ικανοποιημένο με το έργο του υποργού Οικονομικών εμφανίζεται το 69 % των ερωτηθέντων ενώ με εκείνο της καγκελαρίου το 68 %.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here