Γκάμπριελ: «Η ελίτ στην Ελλάδα λεηλατούσε για χρόνια τη χώρα και η Ευρώπη απλώς κοιτούσε».

(ΦΩΤΟ:EUROKINISSI)

Σε δηλώσει που πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη ο κ. Γκάμπριελ σχολιάζοντας την κατάσταση Ελλάδας, τόνισε ότι «η ελίτ στην Ελλάδα λεηλατούσε τη χώρα για πολλά χρόνια και η Ευρώπη απλώς κοιτούσε».

Παράλληλα, ο αντικαγκελάριος και υπουργός οικονομίας σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Stern, δήλωσε πως για να συζητηθεί μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η Αθήνα θα πρέπει εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Θα μπορούσαμε «να συζητήσουμε για την πιθανότητα απομείωσης του χρέους, στην περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση αποδείξει ότι εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ο κ. Γκάμπριελ, εξηγώντας πως «αν απλώς κουρεύουμε χρέη χωρίς η Ελλάδα να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές, δεν κερδίζουμε τίποτε».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) εμφανίστηκε σίγουρος ότι «τελικά θα βρούμε έναν τρόπο να τερματιστεί η κρίση στην Ελλάδα». Τόνισε, πάντως, ότι δεν ανησυχεί για πιθανές οικονομικές επιπτώσεις στη Γερμανία ενός Grexit. «Η Ευρωζώνη είναι ισχυρή και σταθερή», είπε.

Επίσης, στην ίδια συνέντευξη ο κ. Γκάμπριελ χαρακτήρισε «αφέλεια» την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. «Η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ, με τα σημερινά δεδομένα, έγινε αφελώς», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Το χειρότερο όμως είναι ότι όλοι για πολύ καιρό απλώς παρακολουθούσαν» την Ελλάδα να βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην κρίση, κατήγγειλε ο Γερμανός αντικαγκελάριος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μάθημα από την κατάσταση στην Ελλάδα είναι ότι «πλέον δεν θα πρέπει να αποστρέψουμε ξανά το βλέμμα μας όταν μια χώρα δεν τηρεί τους κανόνες της Ευρώπης».

Επιπλέον, ο κ. Γκάμπριελ σε σημερινές του δηλώσεις για την κατάσταση της Ελλάδας, τόνισε ότι «η ελίτ στην Ελλάδα λεηλατούσε τη χώρα για πολλά χρόνια και η Ευρώπη απλώς κοιτούσε».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here