Κώστας Γαβράς: Τα πράγματα στην Ελλάδα μπορούν και πρέπει να αλλάξουν

» Τα πράγματα στην Ελλάδα μπορούν και πρέπει να αλλάξουν.  Υπάρχει ένα νέο κίνημα στην Ελλάδα και κάποιοι δεν θέλουν να πετύχει». Τις δηλώσεις έκανε ο Κώστας Γαβράς  ο οποίος βρίσκεται στις Κάννες και έδωσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίνο Μικελίδη, για το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο μεγάλος έλληνας σκηνοθέτης  αναφερόμενος  στους  εταίρους και την διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέφερε οτι  οι δανειστές μας «Θέλουν να ξανάρθουν οι άλλοι και να κάνουν αυτά που θέλουν. Να μην υπάρχει καμιά αντίσταση», ενώ συμφωνεί με την τακτική του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις, καθώς όπως λέει: «ο Βαρουφάκης μίλησε ως ίσος προς ίσον. Κι αυτό δεν το θέλουν. Θέλουν κάποιον yes-man…».

Για τον πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Γαβράς  δήλωσε: «Είναι νέος, δεν έχει παρελθόν, γιατί δεν αναλαμβάνουν το θάρρος να τον ψηφίσουν όλοι, να δούμε τι θα κάνει. Να αλλάξουν τα πράγματα. Ο ελληνικός λαός πρέπει να τον στηρίξει», υποστηρίζει.

Φέτος, ο Έλληνας σκηνοθέτης επιστρέφει στις Κάννες ως το τιμώμενο πρόσωπο του 68ου φεστιβάλ και με την αφορμή αυτή, η διεύθυνση έχει προγραμματίσει, για αύριο Δευτέρα, την προβολή της κλασικής ταινίας του «Ζ», σε μορφή που έχει αποκατασταθεί.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here