Γκάμπι Τσίμερ: Ώρα να μπει τέλος στη λιτότητα σε Ελλάδα και ΕΕ

 

“Ήρθε η ώρα να τεθεί ένα τέλος στη λιτότητα και να αλλάξει το κοινωνικό τοπίο στην Ελλάδα”, δήλωσε η πρόεδρος της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαικό κοινοβούλιο, GUE / NGL Γκάμπι Τσίμερ μιλώντας στις Ημερίδες Μελέτης στην Αθήνα. H κ. Τσίμερ χαρακτήρισε ρεαλιστική την πρόταση της Αθήνας προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς ζήτησε να βρεθεί άμεσα μια αμοιβαία αποδεκτή μακροχρόνια συμφωνία, η οποία να επιτρέπει στον ελληνικό λαό να κοιτάξει προς το μέλλον και η οποία να τερματίζει την κατάστασή ασφυξίας. «Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει περισσότερη λιτότητα και ανεργία. Πρέπει να διασφαλιστεί η προοπτική για την ανάπτυξη και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί στη βάση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, των αυξήσεων του ΦΠΑ και στη μείωση ακόμη περισσότερο των μισθών και των συντάξεων των Ελλήνων πολιτών», τόνισε η κ. Τσίμερ, απαντώντας έτσι εμμέσως και στις σκληρές αντι-προτάσεις των θεσμών στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης.

«Πρέπει να καταλήξουμε σύντομα σε μια συμφωνία που να επιτρέπει στην ελληνική κοινωνία να λειτουργήσει δίχως τις ανισότητες και χωρίς οικονομικό στραγγαλισμό. Χρειαζόμαστε άμεσα μια δίκαιη τελική συμφωνία για την Ελλάδα που να μην δημιουργεί Ευρωζώνη δύο ταχυτήτων, διαχωρίζοντας τους Ευρωπαίους πολίτες σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Μια πιθανή αποτυχία των διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να αποβεί μοιραία όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά για το μέλλον της Ευρώπης.»

“Η ελληνική κυβέρνηση έχει παρουσιάσει μια ρεαλιστική πρόταση την οποία οι θεσμοί θα πρέπει να αποδεχθούν. Είναι μια βιώσιμη λύση που προωθεί τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την ανάπτυξη με δικαιοσύνη”, κατέληξε η κ. Τσίμερ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here