Γκάμπι Τσίμερ: «Σεβαστείτε την απάντηση της Κυριακής»»

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)

«Σεβαστείτε τους ανθρώπους στην Ευρώπη, σεβαστείτε την απάντηση της Κυριακής». Με αυτή την προτροπή προς τους ευρωβουλευτές και ιδιαιτέρως προς όσους απευθύνθηκαν «κουνώντας το δάχτυλο» προς την ελληνική αντιπροσωπεία ολοκλήρωσε την ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο η επικεφαλής της ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ. 

Η Γκ. Τσίμερ επέκρινε δριμύτατα τον συμπατριώτη της κεντροδεξιό, Βέμπερ, ο οποίος είχε επιτεθεί με σφοδρότητα εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης. «Δεν βρίσκεστε σε μπυραρία της Βαυαρίας κ. Βέμπερ», είπε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε σεβασμό στον ελληνικό λαό, υπενθυμίζοντας στους συμπατριώτες της Γερμανούς ένα κομμάτι της ιστορίας τους που επιμένουν να «ξεχνούν». «Η διαγραφή του χρέους της Γερμανίας, το 1953, ήταν η αφετηρία για την ανάπτυξη της χώρας» υπογράμμισε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

«Τραβηχτείτε λοιπόν, δεν βοηθούν οι επιθέσεις» αξίωσε η κ. Τσίμερ, η οποία μάλιστα σε κάποια αποστροφή της σημείωσε: «Μην υποκρίνεστε ότι ξέρετε πραγματικά τι συμβαίνει στην Ελλάδα…»

Παρατήρηση η οποία απευθυνόταν σε όσους κοιτούν «αφ’ υψηλού» την Ελλάδα και κάνουν «εύκολες» εκτιμήσεις για το πόσο «αναγκαία» θα ήταν η παράταση της λιτότητας…

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here