Γ. Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε έχει «μετρημένο» σχέδιο Grexit

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Στην εκτίμηση ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει «μετρημένο» πλάνο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, φέρεται να προχώρησε ο απελθών υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συζητώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή.  

Ερωτώμενος εάν οι Γερμανοί έχουν υπολογίσει το κόστος ενός Grexit απάντησε ότι ο κ. Σόιμπλε θεωρεί πως οι απώλειες θα είναι ελεγχόμενες.

Χαρακτήρισε τον Γερμανό υπουργό ως τον μόνο υπουργό της Ευρωζώνης με συντεταγμένη σκέψη και συγκεκριμένο πλάνο και υπογράμμισε ότι ελέγχει απόλυτα την πλειοψηφία του Eurogroup εκτός από τον Γάλλο ομόλογό του.

Aναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία τα επόμενα 24ωρα, αρχικά φέρεται να δήλωσε «no comment (ουδέν σχόλιο)» και αμέσως μετά πρόσθεσε πως «θα ήθελα να υπάρξει συμφωνία αρκεί να είναι συμφωνία λύση. Για την ώρα δεν μπορούμε να προδικάσουμε κανένα αποτέλεσμα».

Ο κ. Βαρουφάκης είπε πως έχει πλήρη συναίσθηση ότι έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών μετά τις επίμονες πιέσεις που άσκησαν ο κ. Σόιμπλε και άλλοι ομόλογοί του της Ευρωζώνης αλλά και από το εσωτερικό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here