Γ.Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση έχει ως μόνο πλάνο την επίτευξη συμφωνίας

Απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης  την κατάθεση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης νέας αντιπρότασης προς τους δανειστές.

«Σε αρκετά μεγάλο βαθμό έχουμε εξαντλήσει τα όρια», ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, θέτοντας  ως καταληκτικό χρονικό όριο στη διαπραγμάτευση να βρεθεί μια έντιμη, αμοιβαία επωφελής συμφωνία. «Αυτό είναι το πραγματικό πολιτικό όριο. Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα ούτε εκβιασμούς».

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι αποκλείουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης. «Η κυβέρνηση έχει ως μόνο πλάνο αυτή τη στιγμή την επίτευξη συμφωνίας» είπε. «Κανείς δεν μπορεί να την κατηγορήσει ότι δεν προσπαθεί για μια επωφελή συμφωνία».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό που θα πρυτανεύσει δεν θα είναι οι φωνές που θέλουν να επιβάλουν μια σκληρή πειθαρχία στην Ευρώπη αλλά  οι λογικές που θα επιτρέψουν στην  Ελλάδα  να αναπνεύσει.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει μέτρα που μειώνουν συντάξεις ή αυξάνουν τον ΦΠΑ σε βασικά αγαθά ή μέτρα που εντείνουν τον φαύλο κύκλο της λιτότητας. «Αφέλεια είναι να πιστεύουν κάποιοι στο εσωτερικό ότι η κυβέρνηση θα επαναλάβει τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων που την έφεραν δέσμια σε αυτήν την κατάσταση».

Αναφερόμενος στα  επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι  αποσκοπούν στην αναδιανομή του εισοδήματος και δεν πλήττουν τον κόσμο που έχει πληρώσει το μάρμαρο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει λαϊκή εντολή για να κυβερνήσει για μια τετραετία, ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι στο τραπέζι σενάρια για δημοψήφισμα ή εκλογές. «Δεν υπάρχει στα πλάνα έκτακτη σύνοδο κορυφής».

Δήλωσε ότι οι πόρτες και τα τηλέφωνα είναι ανοιχτά για την επικοινωνία της κυβέρνησης με τα υπόλοιπα κόμματα ενώ πρόσθεσε ότι ήδη έχει υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία με την νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γενημματά.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here