Γ.Σακελλαρίδης: «Είμαστε στο δρόμο για τη συμφωνία»

«Έχουμε την αίσθηση ότι στο Eurogroup θα έχουμε τα πρώτα θετικά σημάδια που θα δείχνουν τον δρόμο ότι πηγαίνουμε σε αυτήν τη συμφωνία», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο ίδιος, εκτιμά ότι μέχρι το Σάββατο η κατάσταση θα είναι ξεκάθαρη, ενώ ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο να μη γίνει η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής απάντησε ότι ενδέχεται να μη χρειαστεί να πραγματοποιηθεί αν όλα πάνε καλά.

Για την πρόταση που πρόκειται να καταθέσει η κυβέρνηση, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι το ζητούμενο είναι να έχει υπάρξει όλη η απαραίτητη προεργασία έτσι ώστε το κείμενο που θα φτάσει στο Eurogroup να έχει όλα τα εχέγγυα για θετική κατάληξη.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε σίγουρος ότι η συμφωνία με τους δανειστές θα περάσει στη Βουλή με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, γιατί «όλοι αντιλαμβάνονται ότι σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες αυτό που έχει σημασία είναι να πατήσουμε στα πόδια μας».

«Θα υπάρχει ψήφος κατά συνείδηση, αλλά η συνείδηση σε αυτές τις ιστορικές στιγμές προφανώς θέτει ζητήματα όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και την ευθύνη απέναντι στο λαό», συμπλήρωσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here