Γ.Σακελλαρίδης: Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για άμεση συμφωνία

Από σήμερα ξεκινάμε την ουσιαστική διαπραγμάτευση, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων στον ΑΝΤ1. Yπάρχει η εκτίμηση ότι δόθηκε σαφής εντολή στην κυβέρνηση να υπερασπιστεί τις δικές της θέσεις και να μην κάνει δεκτές τις προτάσεις των δανειστών, ανέφερε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν πρέπει να ολοκληρωθούν σύντομα, ακόμα και εντός των επόμενων 48 ωρών. «Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταλήξουμε (σε συμφωνία) σύντομα», είπε.

Γνωστοποίησε ότι η ΤτΕ θα υποβάλει σήμερα Παρασκευή αίτημα για πρόσθετη ρευστότητα , καθώς αύριο συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΚΤ.  Εκτίμησε ότι υπάρχουν βάσιμα επιχειρήματα υπέρ του να αυξηθεί η χρηματοδότηση από τον ELA και  ότι επιτέλους θα πρυτανεύσει η ανάγκη να βρεθεί μια βιώσιμη λύση.

Η συμφωνία θα είναι καλύτερη αν κερδίσει το όχι, δήλωσε πριν από λίγο στον ALPHA ο Νίκος Παππάς. Θα είναι ένα παγκόσμιο μήνυμα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην υπάρχει ρευστότητα στις τράπεζες και αποκλείω να κρίνουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με βάση το αποτέλεσμα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε πως ξεκινά μια καινούρια προσπάθεια για αμοιβαία επωφελή συμφωνία, ως ισότιμος εταίρος και όχι ως αποικία χρέους.
Είπε ακόμη πως ο πρωθυπουργός θα κινηθεί ταχύτατα για να υλοποιήσει τη λαϊκή εντολή, εκπροσωπώντας ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Το μήνυμα της κυβέρνησης έχει περάσει, σημείωσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας στο Mega χαρακτήρισε ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, ενώ υποστήριξε ότι και μέσα στο «ναι» υπάρχει επιδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής.

 Το δίλημμα που θέσαμε ήταν καθαρό, είπε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Στρατούλης.  Οπως είπε «εάν επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα, είναι μία ιστορική νίκη καθώς κόντρα στο φόβο και την προπαγάνδα ο λαός έδωσε την απάντησή του και είπε πως δεν θέλει μνημόνια. Ο Ελληνικός λαός δεν θέλει μία συμφωνία που θα συνεχίζει τα μνημόνια».
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here