Γ. Παπανδρέου: Οι εταίροι μας να ξεπεράσουν τη τιμωρητική λογική

«Aν αποτύχουμε, ούτε οι Ελληνες ούτε άλλος ευρωπαικός λαός θα βγεί κερδισμένος «, δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του » Κινήματος». Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται από την ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμικούς εταίρους .

Στο άρθρο του  ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών»,  επισημαίνει ότι «αν αποτύχουμε, ούτε οι Έλληνες, ούτε άλλος ευρωπαϊκός λαός θα βγει κερδισμένος» και παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να «υιοθετήσει άμεσα πνεύμα μεταρρυθμιστικό παντού».

Απευθυνόμενος στους εταίρους, σημειώνει ότι «οφείλουν να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα, με τις θυσίες των Ελλήνων, έχει κάνει ήδη μια μεγάλη προσαρμογή, που πρέπει να τύχει του σεβασμού τους. Οφείλουν να κατανοήσουν ότι, αντί της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της λιτότητας, πρέπει να δώσουν χώρο στη δημοσιονομική υπευθυνότητα και την ανάπτυξη».

Τέλος, καλεί αφενός τον πρωθυπουργό να «υπερβεί τα κομματικά τείχη που στενεύουν τους ορίζοντες τους οποίους έχει ανάγκη η χώρα και να επιτελέσει τον εθνικό του ρόλο» και αφετέρου τους εταίρους «να ξεπεράσουν κάθε τιμωρητική λογική και να αναλογιστούν τις ιστορικές τους ευθύνες έναντι αυτού του πρωτόγνωρου δημοκρατικού εγχειρήματος που υπηρετούν».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here