Γ. Παπανδρέου: Δημοψήφισμα για τον συμβιβασμό

Να γίνει δημοψήφισμα  για την επικύρωση ενδεχόμενου συμβιβασμού με τους πιστωτές , προτείνει  ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου , εκτιμώντας ότι ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει υπέρ, καθώς «θέλει να παραμείνει στο ευρώ».

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να επεξεργαστεί έναν συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους της και να τον υποβάλει σε δημοψήφισμα. Αν υπάρξει συμφωνία, οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπέρ», είπε ο κ. Παπανδρέου μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Εστορίλ της Λισσαβώνας .

Ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ, παρά τα δεινά που έχει υποστεί. Το ευρώ θεωρείται ένα σταθερό νόμισμα».

Ο ίδιος υποστήριξε ακόμη, στο περιθώριο του Estoril Conferences, πως «ο γερμανός φορολογούμενος θα καθησυχαστεί αν οι έλληνες πολίτες  ψηφισουν «ναι» θα υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα’».

Αναφερόμενος στη δική του πρόταση που έκανε ως πρωθυπουργός  για δημοψήφισμα , ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι εκείνη την εποχή η καγκελάριος Μέρκελ δεν ήταν αντίθετη στην πρότασή του, αλλά απέφυγε να ταχθεί δημοσίως υπέρ ενός δημοψηφίσματος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here