Γ. Παπανδρέου: Επίθεση σε ΝΔ για Σκοπιανό-Σύνθετη ονομασία έναντι όλων

Επίλυση του Σκοπιανού με βάση την εθνική γραμμή και την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 ζητά ο πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου.

«Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει συνέπεια και συνέχεια στην Εθνική μας Γραμμή. Εθνική γραμμή που απορρέει από την Ενδιάμεση Συμφωνία και που συνυπέγραψαν και ακολούθησαν όλες οι Κυβερνήσεις από το 2000 μέχρι σήμερα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Παπανδρέου.

 Σημειώνει ακόμη ότι «εθνικό συμφέρον είναι να απαλειφθεί κάθε αλυτρωτική αναφορά και αντίληψη» και προτείνει «να προωθήσουμε μια λύση σύνθετης ονομασίας για κάθε χρήση (erga omnes). Ιδιαίτερα, όταν η ΠΓΔΜ από την πλειοψηφία των χωρών, αναγνωρίζεται σήμερα ως «Μακεδονία»».

Ο κ. Παπανδρέου εξαπολύει ταυτόχρονα επίθεση κατά της ΝΔ για την στάση που τηρεί στο ονοματολογικό.

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι, η ΝΔ αποφάσισε να εγκαταλείψει την Εθνική Γραμμή και να συνταχθεί με ακραίες φωνές που υπονομεύουν το εθνικό συμφέρον. Και μάλιστα, αγνοώντας τις προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή μας. Αποφάσισε να ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο των μη-λύσεων. Συντηρώντας το πρόβλημα σε βάρος του ελληνικού λαού» σημειώνει.

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι «μπροστά στο εθνικό συμφέρον δεν χωρά η κομματική ψηφοθηρία, ούτε η εκμετάλλευση της αγωνίας του ελληνικού λαού, ούτε βεβαίως, οι ακραίες φωνές που καλλιεργούν διχόνοια και αδιέξοδα για τους Έλληνες και τη χώρα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here