Γ. Φιλιππάκης: Η ανάρτηση στο facebook δεν συνιστά δημόσιο λόγο

«Άποψή μου είναι ότι όλα όσα διατυπώνονται μέσα από προσωπικούς λογαριασμούς Facebook κλπ δεν συνιστούν δημόσιο λόγο», έγραψε σε νέα ανάρτησή του ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Γιώργος Φιλιππάκης, μετά τον θόρυβο που προκάλεσε ανάρτησή του, για την οποία διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση.

Αναφέρει ο Γ. Φιλιππάκης:

Για τους φίλους, τους γνωστούς και τους απλούς πολίτες που μου συμπάραστάθηκαν.
Ποτέ δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι η διατύπωση μιας γνώμης μιας κρίσης μιας άποψης προς φίλους στην προσωπική μου ιστοσελίδα θα μπορούσε να ποινικοποιηθεί από οποιονδήποτε . Την άποψή μου αυτή δεν την εξέφρασα με την ιδιότητά μου σαν Ειδικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ αλλά σαν απλός πολίτης . Λυπάμαι βαθύτατα εαν προκάλεσα ανησυχία σε φίλους και γνωστούς τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την αμέριστη συμπαράστασή τους . Επιπλέον δηλώνω ότι τα όσα εγώ διατύπωσα απευθυνόταν μόνο σε φίλους και γνωστούς μου στην προσωπική μου ιστοσελίδα και κατά συνέπεια άποψή μου είναι ότι όλα όσα διατυπώνονται μέσα από προσωπικούς λογαριασμούς FB κλπ δεν συνιστούν δημόσιο λόγο . Επιπλέον ξεκαθαρίζω ότι η διαδρομή μου επι δεκαετίες ‘ηταν πάντοτε αγωνιστική ξεκάθαρη και έντιμη και δεν εχω μάθει να προκαλώ τα συναισθήματα των φίλων και συντρόφων μου . Τη στάση μου αυτή που τηρώ εδώ και δεκαετίες θα την τηρώ αναλλοίωτη .

Η φράση που προκάλεσε συζητήσεις και αντιδράσεις, αφορά ανάρτησή του, μετά την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου. Σε αυτ’ή, ο κ. Φιλιππάκης κατέληγε: «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Γιάννη Στουρνάρα».

Στη σημερινή του ανάρτηση ο δημοσιογράφος γράφει τα ακόλουθα:

Ποτέ δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι η διατύπωση μιας γνώμης, μιας κρίσης, μιας άποψης προς φίλους στην προσωπική μου ιστοσελίδα θα μπορούσε να ποινικοποιηθεί από οποιονδήποτε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here