Γ. Δραγασάκης: Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα, ούτε υποκύπτουμε σε εκβιασμούς

 

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης πενταμερούς συνόδου στο Βερολίνο και ενώ κορυφώνονται οι διεργασίες ώστε να υπάρξει το συντομότερο δυνατό αμοιβαία επωφελής συμφωνία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στέλνει από την Αθήνα σαφές μήνυμα προς τους δανειστές.

«Ούτε δεχόμαστε τελεσίγραφα ούτε υποκύπτουμε σε εκβιασμούς», ανέφερε μιλώντας σε εκδήλωση της Ευρωομάδας της Αριστεράς.

«Η τρόικα στην Ελλάδα τελείωσε με την ψήφο του ελληνικού λαού» ξεκαθάρισε ο κ. Δραγασάκης, επαναλαμβάνοντας ότι «το Μνημόνιο αποτέλεσε ένα πλέγμα αστοχιών με οδυνηρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις» και  ότι «η ελληνική οικονομία και κοινωνία δεν αντέχουν άλλη λιτότητα».

Αφού υπογράμμισε ότι «η συμφωνία είναι ακόμη ένας στόχος προς επίτευξη και όχι μια συντελεσμένη πραγματικότητα», σημείωσε ότι πρέπει να διασφαλίζει προυποθέσεις, όπως να αποκαθιστά την ομαλότητα ως προς τη ρευστότητα και να είναι μακράς πνοής, να έχει μακροχρόνιο ορίζοντα, να περιλαμβάνει σαφή οδικό χαρακτήρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους και να περιλαμβάνει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, κάτω από το 1% για το 2015 και από το 1,5% για το 2016.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση επικεντρώνεται στην επίτευξη μίας δίκαιης συμφωνίας. «Δεν έχει νόημα σε αυτό το σημείο να εγκλωβιστούμε σε ένα άσκοπο blamegame (σ.σ «αλληλοκατηγορίες»).

Όπως είπε, «στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη της οικονομίας και η ανάκτηση της αισιοδοξίας της κοινωνίας. «Η λαϊκή εντολή ήταν σαφής για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη εντός του ευρώ με εγκατάλειψη της εποχής των μνημονίων».

«Ως κυβέρνηση έχουμε γραπτά διατυπωμένες προτάσεις για όσα ζητήματα έχουν τεθεί στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων. Σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι μόνο η εξυπηρέτηση του συμφέροντος του ελληνικού λαού, αλλά και όλων των λαών της Ευρώπης» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here