Φυλάκιση 3 ετών σε Ρομά για άσκοπους πυροβολισμούς

 

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 4 μηνών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε για άσκοπους πυροβολισμούς, ο 23χρονος Ρομά, ο οποίος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στο Μενίδι,  στο πλαίσιο των ερευνών για το θάνατο του 11χρονου Μάριου κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής.

«Δεν έχω καμία σχέση με τον θάνατο του παιδιού. Την Πέμπτη 8 Ιουνίου, το απόγευμα, πυροβόλησα μια δυο φορές γιατί είχαμε γλέντι διότι δώσαμε ένα λόγο για την αδελφή μου», είπε στην απολογία του ο 23χρονος.

Ο 23χρονος δεν οδηγήθηκε στη φυλακή καθώς ο συνήγορος του αντέδρασε στο άκουσμα της απόφασης χαρακτηρίζοντάς την «απόφαση μεροληψίας» και υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της έδρας με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία.

Προηγουμένως, τα αιτήματα του συνηγόρου του 23χρονου Ρομά να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μεταμέλειας , να ανασταλεί η ποινή και να μετατραπεί σε χρηματική ή υπό επιτήρηση απορρίφθηκαν από το δικαστήριο.

Ο νεαρός βρισκόταν σε σπίτι σε σχετικά κοντινή απόσταση απο το σχολείο που εχασε τη ζωή του ο Μάριος. Συμφωνα με όσα είπε στο δικαστηριο πυροβόλησε μια- δυο φορές με καραμπίνα καθως βρισκόταν με φίλους του στο σπίτι και «γιορτάζαμε για την αδελφή μου», όπως είπε.  

Την ίδια ημέρα συνελήφθησαν δυο ακόμα άτομα που παραδέχτηκαν ότι πυροβολούσαν με καραμπίνες από ένα άλλο σπίτι  που βρίσκεται 500 μέτρα από το σχολείο. 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here