Μεγάλες φωτιές, εκκενώνονται χωριό-μοναστήρι σε Εύβοια και Κρήτη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

Μεγάλες διαστάσεις έχουν πάρει πάρει οι φωτιές στην Εύβοια και στην Κρήτη. 

Eξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά (από το μεσημέρι) στο δάσος της Φαράκλας στη Βόρειο Εύβοια και έχει μέτωπο προς την θάλασσα και την κοινότητα της Λίμνης. Εκκενώθηκαν προληπτικά ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα και η Μονή Γαλατάκη.

Επιχειρούν εκεί όλη μέρα 70 πυροσβέστες με 33 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 44 ατόμων, επτά μηχανήματα, δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα, επτά  αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Στις 8 το βράδυ οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και επιχειρούν τώα εκεί 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, 44 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 30 στρατιώτες.

Επι τόπου έσπευσαν και δυνάμεις  από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα.

Η φωτιά στη Φαράκλα  ξέσπασε  απέναντι από το νεκροταφείο του χωριού στη θέση Ξηρόκαμπος αλλά πήρε γρήγορα διαστάσεις
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, βρίσκεται (8 μ.μ.) στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και παρακολουθεί την εξέλιξη της επιχείρησης των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

 

Στη Κρήτη

Η  φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Σαχτούρια στο Ρέθυμνο στρέφει το μέτωπό της σε οικισμούς. Ο οικισμός  Άγιος Παύλος εκκενώθηκε προληπτικά, γιατί πέραν του ότι μετά τη δύση του ηλίου τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να συνεχίσουν να συμβάλλουν, ήδη απο νωρίς λόγω των ανέμων (και των κυμάτων)  είχαν δυσχέρεια στο να αναπληρώσουν το νερό στις δεξαμενές τους και να κάνουν ρίψεις

Στην πυρκαγιά επιχειρούν  45 πυροσβέστες με 25 οχήματα  και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα καθώς και  υδροφόρες του δήμου.

Η φωτιά άγγιξε και τα σπίτια στον Άγιο Παύλο

 

Παράλληλα

ΠΑΓΓΑΙΟ

 

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 7 το απόγευμα και στο Παγγαίο Όρος, στο νομό Καβάλας, όπου επιχειρούν  62 άτομα πεζοπόρο  τμήμα με πέντε οχήματα και γίνονται ώσπου να δύσει και ρίψεις  νερού από  δύο πετζετέλ.

Στις 8 το βράδυ τέθηκε η φωτιά τέθηκε υπό μερικο έλεγχο.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί απο νωρίς η φωτιά στις Ερυθρές Αττικής όπως και στο Προσήλιο  Μάνης

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here