Τρίτη μέρα σκληρής μάχης με τις φλόγες στην Εύβοια

Συνεχίζεται η σκληρή μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια, όπου ναι μεν έπαψε να απειλεί την κοινότητα της Λιμνης (επειδή άρχισαν να φυσάνε νοτιάδες αλλά και απέδωσαν οι προσπάθειες πυροσβεστώn, στρατιωτών, ναυτών του πολεμικού ναυτικού  και εθελοντών), εντούτοις οι φλόγες έκαναν μεταβολή και κινουνται προς τα βόρεια

Ο προσπάθειες των πυροσβεστών εστιάζονται τώρα στα μέτωπα βόρεια της μονής Αγίου Νικολάου  Γαλατάκη, στο Καντήλι και στο Πευκέλι.


Από τις χαράματα σήμερα είχαν ξεκινήσει οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα (έξι ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη) και η προσπάθεια σε συνδυασμό με τους νοτιάδες αλλά και τις επίγειες δυνάμεςι απέδωσε. Οι επιγειες δυνάμεις είναι 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 30 στρατιώτες, 27 υδροφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 12 χωματουργικά μηχανήματα.

εύβοια, λίμνη

Εν τω μεταξύ η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα.

Η φωτιά αυτή τη στιγμή δεν απειλεί τον οικισμό της Λίμνης, ούτε έκαψε το σχολείο και το γήπεδο όπως ακούστηκε. Στο σημείο ωστόσο παραμένουν δυνάμεις για το φόβο των αναζωπυρώσεων, ενώ ο δρόμος προς τη Λίμνη παραμένει κλειστός.

Η φωτιά συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη προς τα βορεια  ενώ όλες οι δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης και προσπαθούν να αποτρέψουν τη φωτιά από το να επεκταθεί στο όρος Καντήλι. Οι άνεμοι που αναμένεται να επικρατήσουν στην περιοχή είναι γύρω στα 3 με 4 μποφόρ.
Υπάρχει ένα σημαντικο μέτωπο πυρκαγιάς στην περιοχή Πευκέλι, στο οποίο έχουν επικεντρωθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις, συμφωνα με πληροφορίες του eviaportal.gr
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here