Φροντιστήρια εισπράττουν δίδακτρα ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή

Αυξάνονται από μέρα σε μέρα στην ΟΙΕΛΕ οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες τα φροντιστήρια συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους με τους καθηγητές να πληρώνονται από το κράτος.

Παρά το γεγονός ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις έχουν κλείσει με κρατική απόφαση, η λειτουργία τους συνεχίζεται κανονικά με διαδικτυακά μαθήματα με συνέπεια να παρατηρείται το εξής παράδοξο φαινόμενο: Οι εργοδότες ενώ γλιτώνουν την καταβολή των δεδουλευμένων αφού οι καθηγητές εντάσσονται στην κατηγορία των εργαζόμενων που δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ, να εισπράττουν δίδακτρα αφού τα μαθήματα συνεχίζονται απρόσκοπτα έστω και εξ’ αποστάσεως. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχουν ιδιοκτήτες που μειώνουν τα λειτουργικά τους έξοδα ενώ έχουν κανονικά έσοδα.

Οι σχετικές καταγγελίες που φτάνουν στην ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας) αναφέρουν ότι ο αριθμός των φροντιστηρίων που δουλεύουν κατά αυτόν τον τρόπο είναι τεράστιος και αφορά σχεδόν τα μισά από τα υπάρχοντα στη χώρα.

Να σημειωθεί ότι οι καθηγητές καλούνται να κάνουν νέα αίτηση για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ βάσει νέας εγκυκλίου που εκδόθηκε στις 8 Απριλίου.

Οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στην ΟΙΕΛΕ έχουν καταγραφεί και ομαδοποιηθεί και έχουν σταλεί στην Επιθεώρηση Εργασίας που θα αναλάβει να κάνει τους σχετικούς ελέγχους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here