Αγνοείται παιδάκι – Φρεγάτα στο Ζούμπερι για όσους εγκλώβισαν οι φλόγες στην παραλία

Φήμες ότι αγνοείται ένα αγοράκι και ένας 50χρονος στο Νέο Βουτζά που εκκενώθηκε,  δεν εχουν επιβεβαιωθεί. Συμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πρόκειται για αγοράκι 6 ετών που οι γονείς δεν μπορεσαν να βρουν κατά την εκκένωση του οικισμού.

Οι αρχές δεν διαψευδουν, ούτε επιβεβαιώνουν, καθώς όλα είναι ρευστά στην περιοχή και το παιδάκι αλλα και ο  50χρονος μπορεί να βρίσκονται σε κάποιο άλλο σημείο μακριά από τους οικείους τους, αλλά ασφαλείς.

ΦΡΕΓΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ

Φρεγάτα και άλλο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού  «ακουγεται» ότι θα καταπλεύσει κοντά στο Ζούμπερι, ώστε αν χρειασθεί να παραλάβει κατοίκους της περιοχής οι οποίοι για να αποφύγουν την πυρκαγιά αναζήτησαν καταφύγιο στις παραλίες και εκεί όμως αποκλείστηκαν.

Ηδη πλοιάρια του Λιμενικού Σωματος   έχουν συνδράμει πολιτες που εγκλωβίστηκαν σε λιμανάκι, όμως κρίθηκε σκόπιμο για να διασφαλιστούν οι εκατοντάδες άνθρωποι που έχουν καταφυγει στα παράλια, να υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθούν σε πολύ μεγαλυτερους αριθμούς  με πλωτά του Λιμενικού Σώματος ή και με ιδιωτικά σκαφη προς τη φρεγάτα.

Σύμφωνα με άλλο σχεδιασμό, θα χρησιμοποιηθούν οι λέμβοι της φρεγάτας, που έχουν δυνατοτητα μεταφοράς 20 ατόμων. Θα προηγηθούν λογικα τα 621 παιδιά της κατασκήνωσης, κάτι που δεν είναι και τόσο ασφαλές μέσα στη νύχτα, όμως σε περίπτωση που δεν υπαρξει καλύτερη λυση και η περιοχή πνίγεται στον καπνό, τοτε θα γίνει κι αυτό.

Η εντολή να καταπλεύσει στην περιοχή η φρεγατα Έλλη πάντως δεν έχει δοθεί ακόμη, απ΄όσο γνωρίζουμε και ίσως εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί επιβατηγό σκάφος της ακτοπλοΐας αντ’ αυτής.

Στοχος πάντως είναι να διασφαλιστεί η μεταφορά των αποκλεισθέντων στα παράλια, και ίσως ανασταλτικός παράγοντας να είναι το γεγονός ότι η φρεγάτα θέλει μιάμιση ώρα για να φτάσει εκεί.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here