#FreeHDPnow- Όχι στη δικτατορία του Ερντογάν- Διαδήλωση αλληλεγγύης στην Αθήνα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ)

Διαδήλωση διαμαρτυρίας  κατά των συλλήψεων ηγετικών στελεχών του HDP από το τουρκικό αυταρχικό καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποιείται στο Σύνταγμα με πορεία πορεία στην τουρκική πρεσβεία και το κέντρο της Αθήνας.  Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν, φορείς και οργανώσεις, ανάμεσά τους ο ΣΥΡΙΖΑ.

διαδηλωση κουρδοι ευρωκινηση μισινας

«Η φασιστική εξουσία του ΑΚΡ/Ερντογάν συνέλαβε τους συμπροέδρους του HDP Φιγκέν Γιουκσεντάγ και Σελαχατίν Ντεμιρτάς καθώς και βουλευτές του κόμματος. Αυτές οι επιθέσεις και οι συλλήψεις σημαίνουν ταυτόχρονα μη αναγνώριση της ύπαρξης του κουρδικού λαού. Η απόφαση και η πολιτική της τουρκικής αποικιοκρατίας να εξοντώσει τον κουρδικό λαό για άλλη μια φορά είναι πασιφανής. Αυτές οι επιθέσεις είναι ο τελευταίος κρίκος της απόφασης και εφαρμογής του σχεδίου καταστολής του Απελευθερωτικού Αγώνα του κουρδικού λαού. Καλούμε όλους τους σοσιαλιστές, τους δημοκράτες, τους επαναστάτες, τους πατριώτες στην Ελλάδα στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν επί 1 εβδομάδα στην πλατεία Συντάγματος, ενάντια στην φασιστική συμμορία του ΑΚΡ και του Ερντογάν».

δισδηλωση κουρφοι ευρωκινηση μισινας

«Οι διώξεις εναντίον του HDP στηρίζονται σε ανυπόστατες κατηγορίες κι έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα με προφανή σκοπό την τρομοκράτηση της τουρκικής Αριστεράς και κάθε προοδευτικού πολίτη που αγωνίζεται για τη δημοκρατία και την ειρήνευση στην Τουρκία» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους διωκόμενους και καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση.  Στη συγκέντρωση καλεί και η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και άλλες οργανώσεις και φορείς.

κουρδοι ευρωκινηση μισινας

Η Λαϊκή Ενότητα, στο κάλεσμά της «στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στις συναγωνίστριες και του συναγωνιστές του HDP, του κόμματος που συσπειρώνει όχι απλώς τα δίκαια αιτήματα του κουρδικού λαού αλλά και την ελπίδα για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη όλων των λαών της Τουρκίας και τους λέμε Δεν είστε μόνες και μόνοι!».

ΦΩΤΟ: Left.gr

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δικό της κάλεσμα ζητάει να απελευθερωθούν άμεσα οι βουλευτές του HDP. «Η σύλληψη των ηγετών και 12 βουλευτών του κόμματος HDP από το καθεστώς Ερντογάν αποτελεί βάναυση επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα των λαών της Τουρκίας και ουσιαστικά είναι πραξικόπημα. Το καθεστώς με πρόφαση την απόπειρα πραξικοπήματος του καλοκαιριού έχει καταργήσει οποιαδήποτε  δημοκρατικά δικαιώματα. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος έχει απολυθεί απ’ τη δουλειά του, εκατοντάδες δημοσιογράφοι είναι στις φυλακές, κοντά στα 80 κανάλια, ραδιοφωνικοί σταθμοί, ημερήσιες εφημερίδες, περιοδικά έχουν απαγορευτεί και σε πάρα πολλούς δήμους έχουν διοριστεί επίτροποι. Όλη η Τουρκία βρίσκεται σε γύψινο κλοιό αστυνομοκρατίας, ενώ στο Κουρδιστάν συνεχίζονται μεγάλες κλίμακας επιχειρήσεις εναντίον αμάχων και του κουρδικού λαού. Η τουρκική Βουλή παίρνει αποφάσεις με προεδρικά διατάγματα έχοντας ως αφορμή το νόμο ειδικής έκτακτης ανάγκης και εφαρμόζει φασιστικές μεθόδους και πολιτική» αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όπως αναφέρει αναλυτικότερα το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν:

Η φασιστική εξουσία του ΑΚΡ συνέλαβε τους συμπρόεδρους του HDP Σελλαχαττίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσέκνταγ και πολλούς βουλευτές. Αυτή η επίθεση είναι ο τελευταίος κρίκος στην εκτέλεση της απόφασης που πάρθηκε στις 30 Οκτώβρη 2014 στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για την καταστολή του Απελευθερωτικού Αγώνα του κουρδικού λαού. Πρόκειται για μια νέα φάση του ολοκληρωτικού πολέμου που άρχισε στις 24 Ιούλη 2015. Αυτές οι συλλήψεις των στελεχών του HDP αποσκοπούν στην καταστολή της βούλησης του κουρδικού λαού. Επίσης, αυτές οι συλλήψεις, ταυτόχρονα, έχουν την έννοια της μη αναγνώρισης της ύπαρξης του κουρδικού λαού. Είναι καταφανής η απόφαση και η γενοκτόνα πολιτική των αποικιοκρατών να εξοντώσουν τους Κούρδους.

Αυτή η απόφαση των συλλήψεων πάρθηκε πριν από πολύ καιρό. Απλά περίμεναν τις συγκυρίες και τον χρόνο για να την εκτελέσουν. Στη συνάντηση του φασίστα σεφ Ταγίπ Ερντογάν με τον φασίστα Ντεβλέτ Μπαχτσελί ένα από τα θέματα της συζήτησης ήταν και αυτές οι συλλήψεις. Κατά τη συνάντηση αυτή ο Ταγίπ Ερντογάν πήρε την πλήρη υποστήριξη από τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Πλέον το ΑΚΡ και το ΜΗΡ αποτελούν ένα ενιαίο κόμμα.  Ούτως ή άλλως όλες οι πολιτικές που υποστηρίζονται από το ΜΗΡ, σήμερα εφαρμόζονται από το ΑΚΡ.

Αυτές οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατά την 14η επέτειο της ανάληψης της εξουσίας του ΑΚΡ. Έτσι τέθηκε σε εφαρμογή η πραγματική ιδεολογία και πολιτική του ΑΚΡ. Με αυτόν τον τρόπο το ΑΚΡ απέδειξε ότι θέλει να εγκαθιδρύσει ένα νέο ηγεμονικό σύστημα εξολοθρεύοντας τους Κούρδους. Ο Ταγίπ Ερντογάν ως ο νέος αρχηγός ιδρυτής και το ΑΚΡ ως το νέο συνιδρυτικό κόμμα, εξολοθρεύοντας τους Κούρδους επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν τον ένα κυρίαρχο θεσμικό φασιστικό σύστημα. Αυτές οι επιθέσεις του ΑΚΡ ενάντια στους Κούρδους και τις δημοκρατικές δυνάμεις είναι επιθέσεις για να αρθούν τα εμπόδια για το σύστημα που θέλουν να εδραιώσουν. Από αυτή την άποψη, αυτές τις επιθέσεις θα τις εντείνουν και θα τις συνεχίσουν. Ο μόνος δρόμος για να σταματήσουν αυτές οι επιθέσεις είναι ο κοινός αγώνας του κουρδικού λαού και των δημοκρατικών δυνάμεων.

Αυτές οι επιθέσεις κατευθύνονται από ένα κέντρο. Αποτέλεσμα αυτού είναι το ότι όλος ο Τύπος, με ένα στόμα, τόνισε ότι η σύλληψη των βουλευτών και «η επιχείρηση κατά του HDP είναι ενάντια στην τρομοκρατία». Και οι τίτλοι που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά από αυτές τις συλλήψεις βγαίνουν από το ίδιο κέντρο, το οποίο κατευθύνει τον ειδικό πόλεμο ενάντια στο Κουρδικό Απελευθερωτικό Κίνημα. Από τώρα και στο εξής όλες οι δημοσιεύσεις και οι ανακοινώσεις θα αποσκοπούν στη νομιμοποίηση των συλλήψεων. Η συμμαχία του ΑΚΡ με το ΜΗΡ θα συνεχίσει ακόμη πιο έντονα την πολιτική καταστολής των επαναστατικών δυνάμεων. Τώρα πλέον τα λόγια τελείωσαν. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση όλος ο κουρδικός λαός και οι δημοκρατικές δυνάμεις θα πρέπει να ξεσηκωθούν παντού. Πλέον το να μην αντιστέκεσαι, το να παραδίνεσαι, σημαίνει ότι ανοίγεις το δρόμο στις γενοκτόνα αποικιοκρατία να εξολοθρεύσει ανεμπόδιστα τον κουρδικό λαό.

Η επίθεση της γενοκτόνας αποικιοκρατίας δεν αφορά μόνο το Βόρειο Κουρδιστάν, αλλά είναι επίθεση γενοκτονίας όλων των Κούρδων. Από αυτή την άποψη θα πρέπει να ξεσηκωθούν όλοι οι Κούρδοι, όπου και αν βρίσκονται.

Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να σταθούν αλληλέγγυοι ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις και συλλήψεις. Κάθε πολιτική δύναμη που θα μείνει σιωπηλή απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις ενάντια στη βούληση του κουρδικού λαού στο βόρειο Κουρδιστάν, ιστορικά, θα είναι συνένοχη.

Η ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here