Φραστικό επεισόδιο Τσακαλώτου με βουλευτές και τον πρόεδρο της Ν.Δ

Ενταση και φραστικό επεισόδιο μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με βουλευτές της ΝΔ και παρέμβαση του προέδρου της Ευάγγελου Μεϊμαράκη, προκάλεσαν αναφορές του υπουργού ότι κάποιοι στη ΝΔ δεν διάβασαν  τι λέει η συμφωνία για την δημόσια υγεία, επειδή προφανώς δεν πηγαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία και γι’ αυτό δεν ενδιαφέρονται.
Αφορμή για τη φράση το αυτή ήταν το γεγονός οτι δεν επανάφέρθηκε το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοοσκομεία. Αμέσως αντέδρασαν έντονα οι βουλευτές της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, Σοφία Βούλτεψη, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Σκρέκας, Θανάσης Δαβάκης κ.α. που άρχισαν να διακόπτουν τον υπουργό.

Οι Βουλευτές επί πολύ ώρα του ζητούσαν «να το πάρει πίσω» και δεν τον άφηναν να μιλήσει. Στο θέμα παρενέβη από τα πίσω έδρανα στα οποία καθόταν, ο Πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας στον Υπουργό με ύφος βαρύ: «Θα είστε πιο σεμνός εδώ μέσα». 

Ο Υπουργός αναρωτήθηκε τι έκανε και ο Β. Μεϊμαράκης του απάντησε στο ίδιο ύφος: «Μην μου κάνεις τα χέρια εμένα έτσι. Η πρόκληση δεν θα συνεχιστεί»,  επέμεινε ο Πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Αν θέλετε και να μας προκαλέσετε και να το ψηφίσουμε δεν γίνονται και τα δύο».

Κάποιος είπε κάτι στον Πρόεδρο της ΝΔ και ο Β. Μεϊμαράκης του απάντησε: «Αυτό που σου λέω και εσένανε».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here