Φράνς Τίμερμανς «Να είμαστε ενωμένοι και θα νικήσουμε !»

Φράνς Τίμερμανς «Να είμαστε ενωμένοι και θα νικήσουμε !»

Του Νίκου Π. Σώκου

 Μέσα σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού ο υποψήφιος επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Φράνς Τίμερμανς μίλησε στην εκδήλωση για τα εκατο χρονια απο την γεννηση του Αντρέα Παπανδρέου. Με ιδιαίτερη τιμή αναφέρθηκε στον ιδρυτη του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι ο Αντρέας και οι υπόλοιποι σοσιαλιστές ευρωπαίοι ηγέτες οικοδόμησαν μια Ευρώπη αξιών και δικαιοσύνης, μια Ευρώπη που σήμερα περνά μια μεγάλη κρίση και πως αν ο  Αντρέας Παπανδρέου ζούσε θα υπέφερε βλέποντας αυτή την κατάσταση. Τόνισε ότι η λιτότητα που είναι η κυρίαρχη πολιτική άποψη στην Ευρώπη πρέπει να πάψει. Ανέφερθηκε ακόμα  και στον Γ. Γεννηματά, λεγοντας πως  όπως μαζί με τον Αντρέα αγωνίστηκε για την αναγέννηση της Ελλάδος μετά την χούντα, έτσι και οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές θα δώσουν μάχη για να αλλάξει η Ευρώπη.

 Προανήγγειλε ότι με την νίκη των ευρωσοσιαλιστών θα έρθει και η ώρα οι πλούσιοι να πληρώσουν τους φόρους που πραγματικά τους αντιστοιχούν και πως επίσης έφτασε και η στιγμή να δοθούν δουλείες στους νέους «Η ανεργία των νέων δε με αφήνει να κοιμηθώ τα βράδια και γι’αυτούς οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα» είπε χαρακτηριστικά.

 Τέλος επιτέθηκε στην δεξιά και τον συντηρητισμό για τον πόνο που φέρνει λεγοντας πως ήρθε η ώρα να θαφτεί μια και καλή ο νεοφιλελευθερισμός και τονισε πως η ΕΕ πρέπει να αρχίσει να βασίζεται σε κοινωνικές αρχές. Αποχαιρέτησε τον.κοσμο  με τη φράση «Να είμαστε ενωμένοι και θα νικήσουμε», φράση η οποία υποστήριξε ότι είναι και το πνεύμα των αγώνων του Αντρέα Παπανδρέου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here