Φρ.Ραγκούσης για την απεργό πείνας Στατήρη: Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος;

ΦΩΤΟ: IN TIME

«Κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να ωθήσουν έναν άνθρωπο στα άκρα για να του δώσουν ό,τι δικαιούται» ανέφερε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, συνήγορος της κρατούμενης Εύης Στατήρη, η οποία διανύει τη 17η ημέρα απεργίας πείνας και νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας από το μεσημέρι της Κυριακής.

Η Εύη Στατήρη, προφυλακισμένη επί έξι μήνες, είναι η σύντροφος του Γ. Τσάκαλου και κάνει απεργία πείνας από τις 14 Σεπτεμβρίου. Αξιώνει να αφεθεί ελεύθερη, όπως άλλωστε προβλέπεται και από νομοθετική ρύθμιση του νέου νομοσχεδίου για τις φυλακές, που ήδη ψηφίστηκε.

Μιλώντας στο «Κόκκινο», ο κ.Ραγκούσης διερωτήθηκε «γιατί δεν εφαρμόζεται η διάταξη που υπάρχει; Ποια είναι η αιτιολογική βάση και η ηθική υπόσταση;».

Οπως υποστήριξε υπάρχουν αποφάσεις που πιστοποιούν ότι η Στατήρη δεν έχει ενταχθεί σε τρομοκρατική οργάνωση. Είναι αθώα, πρόσθεσε, και επεσήμανε ότι η ίδια δεν αρνείται να τεθεί υπό διαδικασία  ηλεκτρονικής παρακολούθησης και  «γεωεντοπισμού», ώστε να αποφυλακιστεί, βάσει του άρθρου 18 του νόμου 4322.

«Είναι οι δικαστές που κρίνουν με βάση το νόμο αν πρέπει να εντοπιστεί. Η ίδια αποδέχεται τον εντοπισμό κι όμως, παραμένει ανεξήγητα φυλακισμένη. Αυτό το σημείο πρέπει να προβληματίσει κάθε σκεπτόμενο και πολιτισμένο άνθρωπο», είπε ο κ. Ραγκούσης.

«Δικαστές ή δικηγόροι, από οποιοδήποτε, μετερίζι να μην κάνουμε τον τροχονόμο όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά θέματα, καθώς και για ανθρώπινες ζωές», υπογράμμισε ο κ. δικηγόρος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here