Φόβους για τη ζωή του Γκιουλέν εκφράζουν οι δικηγόροι του

Οι δικηγόροι του τούρκου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, διατύπωσαν την Παρασκευή φόβους σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιθέσεις κατά της ζωής του.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στην Ουάσιγκτον οι δικηγόροι επισήμαναν ότι αναμένουν πως ο ιεροκήρυκας, ο οποίος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου μήνα με στόχο την ανατροπή της τουρκικής κυβέρνησης, θα παραμείνει στην οικία του στην Πενσιλβάνια.

«Έχουμε διαβάσει τις ανησυχίες της Τουρκίας ότι ο Γκιουλέν, αυτός ο ηλικιωμένος, αδύναμος θρησκευτικός ηγέτης, θα εγκαταλείψει (τις ΗΠΑ) και θα διαφύγει προς κάποια άλλη χώρα» δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος Ριντ Βέινγκαρτεν του γραφείου Steptoe & Johnson LLP, κρίνοντας αυτού του είδους τις αιτιάσεις «παράλογες».

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του ιεροκήρυκα, ο Γκιουλέν δεν θα εκδοθεί, καθώς δεν υπάρχει ούτε «σκιά απόδειξης» σε βάρος του.

«Δεν έχουμε δει την παραμικρή απόδειξη, άμεση ή έμμεση, που θα παρουσιαζόταν με πειστικό τρόπο κατά την εξέταση των γεγονότων, ούτε καν μια σκιά απόδειξης […] που να εμπλέκει τον Γκιουλέν» υπογράμμισε ο Βέινγκαρτεν.

«Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι απειλές του προέδρου Ερντογάν δεν είναι αρκετά αξιόπιστες προκειμένου να κλονίσουν το αμερικανικό δικαστικό σύστημα. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους, πιστεύουμε ότι ο Γκιουλέν δεν πρέπει και δεν θα εκδοθεί» τόνισε ο δικηγόρος.

Ο ίδιος κατηγόρησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι ποντάρει «στην εξουσία και την πολιτική» προκειμένου να ακουστεί η φωνή του στην Ουάσιγκτον.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here