Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς πρόσφυγες σε νέο ναυάγιο ανοικτά της Λιβύης

Πλοίο που μετέφερε μετανάστες  από τη Λιβύη προς την Ιταλία βυθίστηκε στη Μεσόγειο την Πέμπτη και οι λιβυκές αρχές εκφράζουν φόβους για εκατοντάδες νεκρούς.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στην Ζουάρα, από όπου αναχωρούν πολλά πλοιάρια προς την Ιταλία, δήλωσε ότι στο πλοίο επέβαιναν πολλές εκατοντάδες άνθρωποι. Κάποιοι, όπως είπε, εγκλωβίστηκαν στο κήτος όταν αναποδογύρισε.

«Έχουμε ανασύρει 30 σορούς μέχρι στιγμής και διασώσαμε δεκάδες ανθρώπους, ενώ δεκάδες άλλοι αγνοούνται, αφού ένα πλοίο  με περίπου 200 μετανάστες βυθίστηκε στα ανοικτά της πόλης Ζουάρα», περίπου 160 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας της Λιβύης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του τοπικού λιμενικού.

«Περίπου 100 μετανάστες διασώθηκαν» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης συνεχίζεται.

Το ναυάγιο επιβεβαίωσαν ένας ακόμη αξιωματούχος και ένας δημοσιογράφος από την ίδια πόλη, χωρίς όμως να έχουν περισσότερες πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων.

Οι περισσότεροι μετανάστες προέρχονταν από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, από το Πακιστάν, τη Συρία, το Μαρόκο και το Μπαγκλαντές. Η ιταλική ακτοφυλακή, η οποία συντονίζει τις επιχειρήσεις διάσωσης στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει το περιστατικό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here