Φωτοτυπία του Ελ. Τύπου το σχόλιο της ΝΔ για τον Καρτερό, με μαρούλια και Τσερνόμπιλ για το SMS

Η ΝΔ εξέδωσε νέα  ανακοίνωση για το θέμα των SMS (τις ντιρεκτίβες που φέρεται να έστελνε το Μαξίμου σε στελέχη για το θέμα των πυρκαγιών)

Η ανακοίνωσή της ειναι όμως περίληψη του κύριου άρθρου του Ελεύθερου Τύπου για το ίδιο θέμα, οπου χρησιμοποιεί το παρελθόν του Θ. Καρτερού στο <<Ριζοσπάστη>> και στο ΚΚΕ, ενω παράλληλα αναφέρεται και στην κατ’ εκείνην αντιδεοντολική ταυτόχρονη απασχόλησή του ως δημοσιογράφος σε εφημερίδα (Αυγή) και στο γραφείο Τύπου.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Τα φερέφωνα του Μαξίμου εξακολουθούν να επιτίθενται σε όσους δημοσιογράφους έχουν το… θράσος να ασκούν κριτική στην Κυβέρνηση και να αποκαλύπτουν τον μηχανισμό προπαγάνδας που έχει στήσει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο κ. Καρτερός, ωστόσο, είναι ο τελευταίος που δικαιούται να απευθύνει συστάσεις στους δημοσιογράφους, πόσο μάλλον να ζητεί τις πειθαρχικές διώξεις τους. Όχι μόνον γιατί έχει αποδείξει την “ανεξαρτησία” και το “κύρος” του από την εποχή που καλούσε τους πολίτες να τρώνε άφοβα μαρούλια μετά το δυστύχημα του Τσερνομπίλ. Αλλά και γιατί έχει το θράσος να επικαλείται τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ενώ ο ίδιος την εξευτελίζει καθημερινά αρθρογραφώντας στην Αυγή. Και επειδή είναι πιθανόν να μην αντιλαμβάνεται τους λόγους, ας διαβάσει το άρθρο 5 των Αρχών Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Εκεί θα διαπιστώσει ότι ρητά απαγορεύεται σε δημοσιογράφους που εργάζονται σε Γραφεία Τύπου, να αρθρογραφούν σε οποιαδήποτε εφημερίδα. Ακόμη και στην Αυγή…».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ξεκίνησε απο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου που υποστήριζε ότι είχε στα χέρια του SMS του Μαξίμου προς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το Μαξιμου διέψευσε και επειδή η ΝΔ επέμεινε, ο Θ Καρτερός ζήτησε με επιστολή του την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ για κατασκευή ειδήσεων – fake news. Oπότε επανήλθε και ο Ελεύθερος Τύπος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here