Φωτογραφίζοντας με πάθος τις Ανθισμένες Κερασιές!

 

ToΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Ψάχνοντας τρόπους όχι μόνο να δείξουν την ομορφιά μα να καλέσουν κι άλλους, όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους ώστε μαζί τους να τη μοιραστούν, ώστε να νιώσουν όλοι μαζί ένα μαζί της, ώστε τα βάρη του παράλογου ετούτου – κατά βάση άσχημου – κόσμου να γίνουν, για όλους και για τον καθένα, πιο ανεκτά.

Ποιοι; Αυτοί που την έχουν ζήσει τόσο έντονα, τόσο αληθινά, τόσο βαθιά, ώστε την κουβαλάνε πλέον μέσα τους, είναι δικιά τους, οικεία τους, στοιχείο αναπόσπαστο της ταυτότητάς τους, γι’ αυτό και δεν μπορούν διαφορετικά να κάνουν από το να θέλουν διαρκώς να τη μοιράζονται, με την αυτάρκεια και υπερηφάνεια συνάμα που αυτοί και μόνο αυτοί που αδιαμφισβήτητα κατέχουν κάτι μπορούν και να το μοιράζονται.

Ο Σύλλογος με το ψαγμένο όνομα “νεοSOS” που υπάρχει και δραστηριοποιείται στο όνομα της Προστασίας Υδρολογικού Συστήματος Εδεσσαίου Ποταμού προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του – τον καθένα και την καθεμία που ενώπιον της αποκάλυψης της αυθεντικής, της φυσικής ομορφιάς, μπορεί αν μη τι άλλο να γίνει για λίγες έστω στιγμές ένα με τα ζωτικά άλλοθι της πεπερασμένης ύπαρξης – Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα πρωινή 10.30, στην καθιερωμένη (εδώ και λίγα χρόνια) πεζοπορία και φωτογράφιση των πανέμορφων Εδεσσαϊκών κερασιών.

“Φωτογραφίζοντας τις Ανθισμένες Κερασιές” τιτλοφορούν την πρόσκλησή τους οι άνθρωποι του συλλόγου, ορίζοντας ως τόπο της Κυριακάτικης συνάντησης τον χώρο μπροστά στο δημοτικό κολυμβητήριο, και προϊδεάζοντας για μια πολλά υποσχόμενη – “μέσα στην ομορφιά” – διαδρομή: από την έξοχη Βυζαντινή γέφυρα και τη περιοχή Κισόρτσι μέσα από στους δρόμους που οι ανθισμένες κερασιές “οδηγούν”!

Κερασιές οδηγήτριες στον ευλογημένο – από την τόση ομορφιά – τόπο, ένα δέντρο ζωής αυθεντικά συνδεδεμένο με την Εδεσσαϊκή ταυτότητα, “δώρο θεού” πανάκριβο τις μαγικές μέσα στον χρόνο στιγμές της άνθισής του!

Όχι, δεν θα σας γράψουμε λόγια άλλα για τη μαγευτική ομορφιά των ανθισμένων της Εδέσσης κερασιών, η οποία – μέσω της πανέμορφα διατυπωμένης πρόσκλησης τωνορκισμένων του συλλόγου “νεοSOS” εραστών της – προσκαλεί με πάθος έξοχο “να την φωτογραφίσουνε”. Να τη φωτογραφίσουνε για να τη μοιραστούνε!

Αντί περισσότερων λόγων θα αφήσουμε τις (ενδεικτικές) φωτογραφίες που κοσμούν την ανάρτησή μας να μιλήσουν από μόνες τους, γνωρίζοντας με απόλυτη βεβαιότητα ότι ακόμα και το πιο μικρό φωτογραφικό αποτύπωμα “μιας τόσο μεγάλης ομορφιάς” μπορεί να πει για αυτήν πολλά περισσότερα από όλου του κόσμου τις λέξεις.

Υστερόγραφο: Χίλια από βάθους καρδιάς μπράβο και άλλα τόσα ευχαριστώ στους όμορφους και εμπνευσμένους ανθρώπους του συλλόγου “νεοSOS” που μας έκαναν κοινωνούς – έστω φωτογραφικά – “μιας τόσο μεγάλης ομορφιάς”!

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here