Φωτογραφία δείχνει τους ληστές του Φιλοπάππου να αρπάζουν τσάντα τουρίστριας

Οι  τρεις αλλοδαποί που συνελήφθησαν για το έγκλημα στου Φιλοπάππου είχαν διαπράξει άλλες 10 ληστείες και μια απο αυτές φέρνει στο φως με φωτογραφικό ντοκουμέντο η εφημερίδα  Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Σε ρεπορτάζ του Παναγιώτη Σπυρόπουλου, οι τρεις δράστες που επιτέθηκαν στον Νικόλα Μουστάκα και τον οδήγησαν στο θάνατο, πέντε ημέρες πριν, είχαν επιτεθεί σε δυο Γερμανίδες τουρίστριες, ακριβώς στο ίδιο σημείο και με ακριβώς τον ίδιο τρόπο.

Οι δύο Πακιστανοί και ο Ιρακινός πλησίασαν τις δύο κοπέλες που κάθονταν στην άκρη του βράχου απολαμβάνοντας τη θέα, τις έσυραν λίγο πιο μέσα και σε απόσταση 2 μέτρων από το χείλος του γκρεμού, εκτυλίχθηκε μια μεγάλη μάχη ανάμεσα στη μια Γερμανίδα και στους δύο αλλοδαπούς ληστές.

Η άλλη Γερμανίδα δεν κρατούσε τσάντα γιατί είχε όλα τα πράγματά της στην τσάντα της φίλης της, ομως η κοπέλα με τη φωτογραφική της μηχανή προσπαθησε με τη φωτογράφιση να τους αποθαρρυνει.

filoppapou_et1

Ο 17χρονος συλληφθείς είναι εκείνος που φωτογραφίζεται να αποσπά την τσάντα. Φαίνεται μάλιστα, ότι ο ανήλικος σε όλες τις ληστείες τέτοιου τύπου που είχε κάνει η συμμορία ήταν εκείνος που αποσπούσε την τσάντα, πιθανόν επειδή ως ανήλικος θα αντιμετώπιζε και τις λιγότερες νομικές συνέπειες.

Ο 25χρονος Ιρακινός κρατούσε τα χέρια της κοπέλας, ενώ ο 28χρονος Πακιστανός στέκεται δίπλα, παρατηρώντας το χώρο, εκτελώντας ουσιαστικά χρέη τσιλιαδόρου.

Η δεύτερη τουρίστρια, όση ώρα η φίλη της έδινε μάχη για να γλιτώσει την τσάντα της, σήκωσε τη φωτογραφική της μηχανή και άρχισε να φωτογραφίζει τους αλλοδαπούς, με στόχο να φοβηθούν από το φλας και να φύγουν.

Υστερα από λίγο η συμμορία κατάφερε να αποσπάσει την τσάντα της τουρίστριας και να εξαφανιστεί, ενώ οι δυο κοπέλες κατευθύνθηκαν αμέσως στο ΑΤ Ακροπόλεως για να καταθέσουν. Εκεί κατέθεσαν και τις φωτογραφίες των αλλοδαπών που έβγαλαν. (Είναι πράγματι απορίας αξιο πόσο μυαλό κουβαλούσαν και οι τρεις δράστες για να μην φροντίσουν να αρπαξουν τη φωτογραφική μηχανή με τις φωτογραφίες τους….)

Αυτές οι φωτογραφίες, χρησιμοποιήθηκαν και για την αναγνώριση των δραστών της δολοφονίας του Νικόλα Μουστάκα. Οι αστυνομικοί τις έδειξαν στην Πορτογαλέζα φίλη του 25χρονου και εκείνη αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τους δράστες. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς, ο 28χρονος, φορούσε την ίδια μπλούζα που φορούσε στην επίθεση κατά του Νικόλα Μουστάκα.

Να σημειωθεί ότι όπως αποκαλύπτεται, η συμμορία των τριών αλλοδαπών βρίσκεται πίσω από τουλάχιστον 10 επιθέσεις-ληστείες στην ίδια περιοχή και με τρόπο ίδιο με αυτό που ακολουθήθηκε στο έγκλημα του Δεκαπανταύγουστου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here