Φωτίου: Στους 300.000 μέχρι τώρα οι δικαιούχοι του ΚΕΑ

Τους 300.000 άγγιξαν οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), ανέφερε  η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η αν. υπουργός πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο σύστημα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και υπογράμμισε ότι δεν εξετάζεται η φορολογική δήλωση του αιτούντος, αλλά αυστηρά οι τελευταίοι έξι μήνες. Διευκρίνισε, δε, ότι ακόμα κι αν ένας πολίτης αυτό το εξάμηνο κάποιον μήνα έχει εισπράξει περισσότερα χρήματα και απορριφθεί από το ΚΕΑ, μπορεί να υποβάλει εκ νέου αίτηση τον επόμενο μήνα και να αποδειχτεί ότι δικαιούται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

«Θέλω να τονίσω για να μη γίνεται καμία παρανόηση, ότι το σύστημα δεν κλείνει στις 28 Φεβρουαρίου. Το τέλος του μήνα είναι ένας σταθμός, όπως και το τέλος κάθε μήνα, για να γίνουν οι διασταυρώσεις. Αμέσως μετά, την πρώτη εβδομάδα του κάθε μήνα, τα στοιχεία στέλνονται στον τελικό κατάλογο «ΔΙΑΣ». Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα τέρμα για όσους έχουν κάνει αιτήσεις μέσα στον Φεβρουάριο, αλλά συνεχίζουν τον Μάρτιο» είπε η κ. Φωτίου και εκτίμησε ότι συνολικά οι ωφελούμενοι θα αγγίξουν τους 750.000 δικαιούχους.

Η αν. υπουργός διευκρίνισε «το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δεν είναι μόνο χρηματικό ποσό, αλλά οι δικαιούχοι συνδέονται με την ειδική κατηγορία λογαριασμών της ΔΕΗ (ΚΟΤ) και επιδοτούνται για τους λογαριασμούς του ρεύματος, επίσης είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους) και προμηθεύονται τρόφιμα, τα οποία διανέμονται από τις 57 συμπράξεις της χώρας, ενώ δικαιούνται και σχολικά γεύματα».

Ειδικά για τα σχολικά γεύματα, η κ. Φωτίου σημείωσε ότι αν και υπήρξαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, πέρασε τροπολογία στη Βουλή για να δοθούν 11 εκατομμύρια γεύματα στα σχολεία. Είπε ότι έως ότου ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, θα υπάρξει ένα πρόγραμμα γέφυρα που σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας θα διανείμει τα σχολικά γεύματα καταρχήν σε περιοχές με υψηλό δείκτη ανεργίας και φτώχειας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here