Φωτίου: Οι πορφυρογέννητοι των κολεγίων να μη μιλούν για τα συσσίτια στα σχολεία

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Π. ΣΤΟΛΗΣ)

Οι πορφυρογέννητοι των κολεγίων να μην μιλούν για τα συσσίτια στα σχολεία, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που ολοκληρώνει την δεύτερη αξιολόγηση.

«Ντροπή σας οι πορφυρογέννητοι των κολεγίων να μιλάτε για συσσίτια όταν εσείς τα λέγατε γεύματα στα κολέγια», είπε η Θ.Φωτίου προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ.

Η αναπληρώτρια υπουργός, αναφερόμενη στα αντίμετρα που περιλαμβάνει η «δύσκολη συμφωνία», υπογράμμισε ότι αφορούν την προνοιακή πολιτική του κράτους, και όχι την φτώχεια, ενώ η ΝΔ δεν θα τα ψηφίσει επειδή «παραβιάζουν το νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα» της ΝΔ.

«Η πρόνοια δεν αφορά αποκλειστικά τη φτώχεια. Αφορά την προστασία του παιδιού για όλα τα κοινωνικά στρώματα. Αφορά αυτούς που νοικιάζουν σπίτι από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Αφορά βέβαια και τους άπορους», σημείωσε και ανέφερε ότι αυξάνονται κατά 40% τα οικογενειακά επιδόματα με έμφαση στο πρώτο και δεύτερο παιδί, ότι το επίδομα ενοικίου αφορά το 60 % του πληθυσμού και ότι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης αφορά το 80% του πληθυσμού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here