Φωτίου: Το κοινωνικό μέρισμα δεν αφορά πλέον μόνο την ακραία φτώχεια

 

«Φέτος, ελπίζω όλοι να είναι σοβαρότεροι … να καταλάβουν ότι το κοινωνικό μέρισμα δίνεται σε τόσο μεγάλο πλήθος ανθρώπων ώστε πλέον δεν αφορά την ακραία φτώχεια … μιλάμε για 9.000 ευρώ ανώτατο εισόδημα ανά άτομο … το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που αφορά την ακραία φτώχεια έχει αντίστοιχο όριο τα 2.400 ευρώ», τόνισε η κ. Φωτίου στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο και πρόσθεσε:

«Δεν αφορά καν την φτώχεια, αλλά ανώτερες κοινωνικές τάξεις, που έχουν πληγεί από τα μέτρα που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, χάνοντας περίπου το 50% του προσωπικού τους πλούτου». Με το φετινό κοινωνικό μέρισμα «ανοίγουμε τη βεντάλια σε όλα αυτά τα άτομα».

Πλέον, το μικροπολιτικό παιχνίδι της αντιπολίτευσης στη λογική του «καλύτερα να τα δώσετε αλλού» δεν περνάει στους πολίτες, εκτίμησε η ίδια, ενώ σχολιάζοντας τα όσα έγιναν πέρυσι με το κοινωνικό μέρισμα που θεωρήθηκε από κάποιους «μονομερής ενέργεια», είπε:

«Όταν η κυβέρνηση θεωρεί ότι κάτι είναι για το καλό των πολλών και είναι δίκαιο, το κάνει, ακόμη και όταν έχει απέναντί της υπέρτερες δυνάμεις, όπως τους δανειστές».

 

«Διασταυρώνει online όλες τις πληροφοριακές βάσεις της κυβέρνησης … θα δώσει με αδιάσειστα κριτήρια το μέρισμα με μία εξαιρετικά αυτοματοποιημένη διαδικασία … ούτε να φέρνει κανείς χαρτιά, ούτε να μπαίνει σε διαδικασίες δύσκολες. Είναι πάρα πολύ απλή η διαδικασία που θα ανακοινώσει η ΗΔΙΚΑ … στην ουσία είναι μία επαναβεβαίωση του ΑΦΜ του δικαιούχου, καθώς έχει διασταυρωθεί ότι κάποιος είναι δικαιούχος», όπως ανέφερε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here