Φωτιές σε Ζάκυνθο, Άνδρο και Κρήτη

Δύο πύρινα μέτωπα πρέπει να αντιμετωπίσει απόψε η Πυροσβεστική στη Ζάκυνθο με επίγεια μέσα, αφού με τη δυση του ηλίου σταματούν οι ριψεις νερού από αέρος.

Τα δυο μέτωπα ειναι κοντά στα χωριά Κοιλιωμένος και Μαχαιράδο,  αλλά μέχριστιγμής δεν τα απειλεί.

Σημαντική βοήθεια στο έργο των δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου, αναμένεται να προσφέρουν οι ενισχύσεις, που αναμένονται από την Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, με το πλοίο που φθάνει στις 22:30 στο λιμάνι της Ζακύνθου, αναμένονται στο νησί, ένα πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες καθώς και ένα όχημα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τα Λεχαινά.

Οι πυροσβέστες αλλά και οι τοπικές αρχές που βρίσκονται στο σημείο αγωνιούν για τυχόν αλλαγή στη φορά των ανέμων, που μπορεί να στρέψει τις φλόγες προς κατοικημένες περιοχές.

Μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή είναι η πυρκαγιά κοντά στο χωριό Κοιλιωμένος, καθώς έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα – ένα με κατεύθυνση προς το χωριό, και το άλλο να καίει πευκοδάσος της περιοχής. Στο χωριό του Κοιλιωμένου βρίσκονται 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες ενώ επιχειρούσαν μέχρι να δυσει ο ήλιος ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Καναντέρ και ένα ελικόπτερο Έρικσον.

Στην πυρκαγιά στο Μαχαιράδο στη θέση «Καταλούπου», όπου και αυτή είναι υπό πλήρη εξέλιξη, επιχειρούν για την κατάσβεση της 4 πυροσβεστικά οχήματα με 8 πυροσβέστες.

Οι άνεμοι πνέουν με αρκετή ένταση (6 μποφόρ) και υπάρχει  κίνδυνος να ενισχυθούν.

ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Στις 6 το απόγευμα ξέσπασε φωτιά και στην Ανδρο, και καιει χαμηλη βλάστηση στην περιοχή Αμμόλοχος (στην ενδοχώρα, στο βόρειο τμήμα του νησιού) Επιχειρούν  8 πυροσβέστες με 4 οχήματα και μέχρι να δυσει ο ήλιος έριχναν νερό και δύο αεροσκάφη.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία με αφορμή φωτιά στην περιοχή του Πάνω Μάλεμε, στην Κρήτη, γύρω στις 10 απόψε.

Αμέσως έσπευσαν  οχήματα και προσωπικό προκειμένου να εμποδίσουν την επέκταση του μετώπου και να το κατασβέσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here