Φωτιές σε Αλεξανδρούπολη, Ζάκυνθο, Κρήτη

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κίρκη Αλεξανδρούπολης, στον νομό Έβρου. Επί τόπου επιχειρούν 26 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επίσης γίνονται ρίψεις νερού από δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL.

Συνεχίζεται εν τω μεταξύ να απασχολεί την Πυροσβεστική η πυρκαγιά στην περιοχή του Σκοπού λίγα χιλιόμετρα, από το χωριά Αργάσι και Καλαμάκι στη Ζάκυνθο. Παρότι όλη τη νύχτα την πολεμουσαν 30 πυροσβέστες, οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα από την Πάτρα, με 14 οχήματα και δύο υδροφόρες, η φωτιά δεν έσβησε, αλλά τουλάχιστον δεν κατεθύνθηκε προς κατοικημένες περιοχές αλλά ούτε έφτασε στα ΧΥΤΑ -κάτι που θα είχε σοβαρές συνέπειες.  Σήμερα με τις ριψεις νερού από αεροσκάφη τέθηκε σε πολλά σημεία υπο έλεγχο, όμως σημειώνονται διαρκείς αναζωπυρώσεις.

Η πυρκαγιά μέχρι το πρωι σήμερα είχε  κάψει 250 στρέμματα δασικής έκτασης στη θέση Σκοπός.

Από το πρωί γίνονται ρίψεις νερού από  δύο αεροσκάφη τύπου «Καναντέρ», ειδικά σε ρέματα και δύσβατα σημεία στα οποία  δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβέστες.

Εν τω μεταξύ φωτιά έχει ξεσπάσει απο τα χαράματα και στην περιοχή Ανατολή Ιεράπετρας όπου οι δυνατοί άνεμοι (9  μποφόρ) δυσχεραινουν το έργο της κατάσβεσης και τηις ρίψεις νερού

Αλλο μέτωπο πυρκαγιάς απειλούσε τους Πεύκους Σητείας, αλλά περιορίστηκε από 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα και  5 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Παραμένουν επιτόπου δυνάμεις για να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here