Φωτιά στους Αμάδες Χίου

Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή των Αμάδων, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων από το έδαφος και τις συνεχείς ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ελικοπτερο.

 

Στην πορεία συνέδραμαν και άλλα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, που πήγαν εκεί  από την Σάμο, αλλά αναχώρησαν  προκειμένου να ανεφοδιασθούν, και έμεινε ένα ελικοπτερο. Η πυροσβεστική υπηρεσία Χίου ζήτησε την συνδρομή πυροσβεστικού ελικοπτέρου από την Μυτιλήνη, ώστε να συνδράμει μέχρι να πέσει το σκοτάδι .

Η πυρκαγιά μαίνεται σε περιοχή απομακρυσμένη από το οδικό δίκτυο και οι πυροσβέστες, με την βοήθεια και εθελοντών, έχουν αναπτύξει δίκτυο περίπου 1400 μέτρων, προκειμένου να προσεγγίσουν στις εστίες της πυρκαγιάς. Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου, το πυροσβεστικό κλιμάκιο των Καρδαμύλων και  ομάδες εθελοντών.

Εκτιμάται ότι και η εστία αυτή προήλθε από την πτώση κεραυνού κατά την χθεσινή καταιγίδα, που έπληξε την περιοχή και προκάλεσε πυρκαγιά σε άλλο σημείο. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Τρίτη έσβησε με την βοήθεια της βροχής που έπεσε στην περιοχή.  Πιθανόν όμως  η φωτιά να σιγόκαιγε σε κάποιο κορμό δέντρου και να εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη που δεν βρέχει εκεί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here