Φωτιά στην Αττικής: Βγήκαν τρέχοντας οι γονείς και άφησαν το βρέφος;

Η κοινωνική πτυχή μιας πυρκαϊάς διερευνάται από σήμερα τα χαράματα, όταν σε φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής οι πυροσβέστες βρήκαν μονο του στο υπνοδωμάτιο ένα βρέφος 14 μηνών

Η κατάσταση του βρέφους είναι κρισιμη λόγω της εισπνοής αναθυμιάσεων -τα εγκαύματα ήταν αμελητέα

Το ερωτηματικό για τους δημοσιογράφους είναι για ποιο λογο το βρέφος ηταν μόνο του. Σύμφωνα με πληροφοριες, οι γονεις ή τέλος πάντων για να ακριβολογουμε, αφού δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα τη συγγενική σχέση, οι ενήλικες που ζουσαν στο διαμέρισμα με το βρέφος, πετάχτηκαν έξω όταν ξέσπασε πυρκαγιά και  εγκατέλειψαν το βρέφος στην τύχη του -πιθανόν όχι μόνον από πανικό για να σώσουν τη ζωή τους αλλά ίσως και για να αποφύγουν ποινικές ευθύνες. Ομως η πληροφορία αυτή δεν έχει διασταυρωθεί και τη μεταφέρουμε με μεγάλη επιφύλαξη.Το βρέφος φέρεται να ζούσε εκεί με τους γονείς τους του, που είναι το λογικότερο και πιθανότερο, όμως επισήμως δεν έχει διασταυρωθεί αν οι ενήλικες που ήταν εκεί την ώρα της πυρκαγιάς (αν ήταν μέσα όντως) ήταν σίγουρα οι γονεις ή όχι.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς δεν το εγκατέλειψαν αλλά τα έχασαν και προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά και ότι η αρχική αναφορά για εγκατελελειμμένο βρέφος οφείλεται στο ότι οι ενήλικες που ζούσαν στο σπιτι ήταν σε άλλα δωμάτια σε κατάσταση πανικού (πιθανόν καταγίνονταν με τον έλεγχο ή την κατάσβεση της φωτιάς κατά δύναμιν) και γι αυτό δεν είχαν πάρει το βρέφος από το υπνοδωμάτιο. Οπότε η τυπική αναφορά της Πυροσβεστικής «διάσωση βρέφους από υπνοδωμάτιο όπου ήταν μόνο του» πήρε κοινωνικές διαστάσεις ενώ απλά κατέγραφε το γεγονος ότι τα άλλα μέλη της οικογένειας δεν ήταν στο ίδιο δωμάτιο -ήταν όμως στο διαμέρισμα και άρα δεν είχαν εγκαταλείψει το βρέφος. Πάντως ούτε αυτό έχει διασταυρωθεί ως γεγονός.

Από το νοσοκομείο είπαν στους δημοσιογράφους ότι η μητέρα ειναι με το παιδί της αυτή τη στιγμή. Οι γιατροί δεν γνώριζαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά και αρμοδιότητά τους είναι να εστιάζονται στην υγεία των ασθενών και όχι στις κοινωνικές προεκτάσεις κάθε νοσηλείας.

Το βρέφος νοσηλεύεται  διασωληνωμένο, με μηχανική υποστήριξη αναπνοής και είναι αιμοδυναμικά ασταθές,  όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Μανώλης Παπασάββας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη καθώς έχει εισπνεύσει καπνό επί πολλή ώρα, σημείωσε ο διοικητής του Παίδων.

Η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου πολυκατοικίας επί της Αριστομένους στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα και μπαίνοντας στο σπίτι, διαπίστωσαν ότι το παιδάκι ήταν μόνο του εκείνη την ώρα κι έφερε ελαφρά εγκαύματα. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου και νοσηλεύεται.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν από τις 03:00, ενώ για το περιστατικό διενεργείται έρευνα.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here