Φωτιά κοντά σε αρχαιολογικό χώρο στο Μεσολόγγι

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στον λόφο του Τρίκαρδου, στην περιοχή της Κατοχής Μεσολογγίου, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Οινιαδών. Δεν απειλουνται κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα, καθώς επίσης και δύο υδροφόρα οχήματα του δήμου Μεσολογγίου και της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη τύπου «Πετζετέλ».

Οι Οινιάδες ήταν αρχαία πόλη της Ακαρνανίας, κοντά στις εκβολές του Αχελώου. Τα ερείπια των τειχών της αρχαίας πόλης σήμερα αποκαλούνται «Τρικαρδόκαστρο» ή «Κάστρο του Τρίκαρδου»

Η πόλη ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα π.Χ. από Κορίνθιους αποίκους και αργότερα εντάχθηκε στο κοινό των Ακαρνάνων. Σύμφωνα με την παράδοση ιδρυτής της πόλης ήταν ο Αργείος ήρωας Αλκμαίων που πολέμησε τους Ακαρνάνες για λογαριασμό του Αιτωλού βασιλιά Οινέα

και από  το όνομα του Οινέα θεωρείται πως πήρε το όνομά της και η πόλη. Κατά την διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου η πόλη κράτησε διαφορετική στάση από τους υπόλοιπους Ακαρνάνες που συμμαχησαν με την Αθήνα  και συμμάχησε με τους  Πελοποννησίους, αλλά κατά το όγδοο έτος του πολέμου, αναγκάθηκε να ενταχθεί στην Αθηναϊκή συμμαχία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here