Φορτσάκης κατά επιβολής ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(N. XΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Σε αυτόκλητο υπερασπιστή της ιδιωτικής εκπαίδευσης εμφανίζεται ο  βουλευτής της ΝΔ, τομεάρχης Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδ. Φορτσάκης. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η ενδεχόμενη επιβολή ΦΠΑ σε ποσοστό 23% στις υπηρεσίες εκπαίδευσης που παρέχουν τα ιδιωτικά σχολεία αποτελεί μία ακόμη αλλαγή προς τη λάθος κατεύθυνση, μετά την πρόσφατη επιβολή του ίδιου συντελεστή ΦΠΑ στα φροντιστήρια και στα κέντρα ξένων γλωσσών».

Επισημαίνει μάλιστα, πρόκειται για μέτρο το οποίο, εάν υιοθετηθεί, θα προκαλέσει σωρεία προβλημάτων, καθώς δεν έχει προηγηθεί διάλογος και σχετική μελέτη.

Ενδεικτικά, ο κ. Φορτσάκης σημειώνει ότι χιλιάδες μαθητές θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν το ιδιωτικό σχολείο και να καταφύγουν στο δημόσιο, αφού δεν θα μπορούν να καταβάλλουν τα αυξημένα δίδακτρα.

Το δημόσιο σχολείο όμως, προσθέτει, είναι άγνωστο πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτή την αιφνίδια αλλαγή, δεδομένου ότι η νέα σχολική χρονιά αναμένεται ούτως ή άλλως να ξεκινήσει με χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Περαιτέρω, σύμφωνα με τον κ. Φορτσάκη, αυτή η φορολογική επιβάρυνση θα θέσει σε κίνδυνο το μέλλον των εκπαιδευτικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, λόγω της συνακόλουθης συρρίκνωσης αυτού.

Ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ακόμη ότι η αναμενόμενη ενίσχυση των φορολογικών εσόδων θα αποδειχθεί φενάκη, καθώς το Κράτος θα στερηθεί πολύτιμα φορολογικά έσοδα από τις δραστηριότητες των ιδιωτικών σχολείων, που θα μειωθούν δραματικά, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here