Δηλώσεις: Αύριο ίσως ανακοινωθεί παράταση

Με αργούς ρυθμούς υποβάλλονται οι δηλώσεις στην εφορία και οι λογιστές ζητούν παράταση όπως και όλη η αγορά -κυρίως οι επιχειρήσεις που υποχρεούνται να καταβάλουν το φόρο τους την επομένη της υποβολής της δήλωσης.

Οι λογιστές ζητούν παράταση μέχρι τις 20 Ιουλίου αλλά το υπουργείο σκέφτεται για 10 Ιουλίου. Αύριο θα ανακοινωθεί επισήμως αν θα δοθεί παράταση και πόση -καθότι και για τις δηλώσεις, πρέπει να ερωτώνται και οι δανειστές….

Πάντως το taxisnet είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μισό εκατομμύριο δηλώσεις την ημέρα -τόσες πρέπει να υποβάλλονται για να τηρηθεί η προθεσμία, αφού μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί  4.500.000.

Πολύ λίγες δηλώσεις έχουν υποβληθεί από τα νομικά πρόσωπα -μόνον 80.000 από τις 240.000 που αναμένονται. Ο λόγος είναι ότι υποχρεούνται σε άμεση καταβολή του φόρου, μέσα σε 24 ώρες από την υποβολή της δήλωσης και φυσικα όλοι το «τρενάρουν» όσο μπορούν.

Η μελετουμενη παράταση θα αφορά μόνον στην υποβολή της δήλωσης και όχι στην πληρωμή του φόρου, η ημερομηνια καταβολής του οποίου παραμένει αμετακίνητη. (η 29η Ιουλίου, για την πρώτη δόση των φυσικών προσώπων)

(Η παράταση τελικά δόθηκε (μέχρις τις 15 Ιουλίου) δείτε το νεότερο ρεπορτάζ εδώ: https://www.presspublica.gr)

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here