Φόνο έκρινε ο εισαγγελέας την εικαζομένη αυτοκτονία της 44χρονης ερωτευμένης στο Αγρίνιο

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες  ο Εισαγγελέας Αγρινίου  άσκησε ποινική δίωξη κατ΄αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση, έχοντας προφανώς ισχυρές ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια οσον αφορά στο θάνατο της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη

Πρόκειται σίγουρα για μία εξέλιξη που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εκτιμήσεις της τοπικής αστυνομίας η οποία επέμενε (και επιμένει)  για αυτοχειρία της 44χρονης μητέρας.

Η υπόθεση πλέον περνά στον Ανακριτή Αγρινίου, ο οποίος αξιολογώντας τα συγκεντρωθέντα στοιχεία θα πρέπει να ασκησει (ή να μην ασκήσει)  δίωξη κατά προσώπων -πάντως θα πρέπει με την σειρά των πραγμάτων στη δικαιοσύνη, να καλέσει εκ νέου για κατάθεση όλους τους εμπλεκομένους.

Με τη δίωξη της η Εισαγγελια  Αγρινίου  «ανοίγει» ξανά μία υπόθεση που οι περισσοτεροι θεωρουσαν ότι είχε κλεισει.

Οι πρώτου βαθμου συγγενής της 44χρονης μιλούν για ουσιαστική δικαίωση των προσπαθειών της οικογένειας που εξαρχής επέμεινε στην εγκληματική ενέργεια.

Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αγρινίου Γεώργιος Πέτρος, άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος αγνώστων δραστών, απόπειρα εμπρησμού κατά συναυτουργία, για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις και για το αδίκημα της σύστασης συμμορίας. (Η δίωξη φανερώνει ότι ο εισαγγελέας έχει κατά νου συγκεκριμένα πρόσωπα, οπως η διωξη ασκειται in rem ή πράξεις από  τους εισαγγελείς και στοχεύει σε πρόσωπα απο τους ανακριτές)

«Έχει πλέον αποκρυσταλλωθεί το γεγονός ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Το γεγονός ότι στη δίωξη αναφέρεται η συναυτουργία δείχνει ότι υπάρχουν ενδείξεις για την εμπλοκή παραπάνω από δύο ατόμων, αλλά και ενός τρίτου ηθικού αυτουργού που ενδεχομένως να έδωσε την εντολή για τις εγκληματικές πράξεις» δηλώνουν οι δικηγόροι της οικογένειας.

Η Αστυνομία επιμένει πάντως ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα» και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι πρόκειται για έγκλημα.

Οι «απέναντι» επιμένουν ότι τα μηνύματα που υποδήλωναν αυτοκτονία στάλθηκαν απο τους δολοφόνους που είχαν το κινητό της ή την κάρτα του κινητού και θεωρουν ένδειξη εγκλήματος το γεγονος ότι το κινητό της γυναίκας δεν βρέθηκε -όμως αυτο από μόνο του ουδόλως αποτελει στοιχείο εγκλήματος, δηλαδή η μη ανεύρεση του κινητου. Ακόμα κι η χρήση του κάποια στιγμή, (γιατι οι συγγενείς επιμενουν ότι το FBI εντοπισε σημα του κινητου σε άσχετο σπιτι), μπορεί καλλιστα να οφείλεται στο ότι κάποιος το βρήκε και ίσως το ενεργοποίησε μετά το θάνατο της γυναίκας χωρίς καν να ξέρει ότι ανήκε σε εκείνην. Πιθανότατα όταν ειδε ίσως σε ποιον ανηκε, να το ξαναπέταξε για να μη βρεθεί μπλεγμένος. Δεν έχουμε καμια πληροφόρηση για τα στοιχεία που έκαναν τον εισαγγελέα να θεωρήσει ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία, αλλά για έγκλημα, πέραν απο τη λογικη πικρια των συγγενών και το «κουτσομπολιό» χωριανών του θύματος. Πλην όμως θεωρίες και κουτσομπολιά δεν αποδεικνύουν εγκληματικές ενέργειες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here